Home Nieuws Jordan Teze wil bij PSV vertrekken indien hij rechtsback blijft

Jordan Teze wil bij PSV vertrekken indien hij rechtsback blijft

3771
1

Voor Jordan Teze kan PSV – Heerenveen zomaar de laatste thuiswedstrijd in een PSV shirt zijn.

De zelf opgeleide verdediger kende een matig tot zwak seizoen dit voetbaljaar. Gezegd moet worden dat Teze door Ruud van Nistelrooij zelden op zijn favoriete positie wordt geposteerd. Teze verkaste veelvuldig van de positie van centrale verdediger naar rechtsback en weer terug naar de positie van centrale verdediger, om even later weer tot de reservebank verwezen te worden.

Het seizoen van Teze werd ook gekenmerkt door blessures, teveel tegendoelpunten en matig spel. Hetzelfde geldt trouwens voor die andere zelfopgeleide verdediger Armando Obispo. Beide verdedigers staan er ook bij de achterban niet heel goed meer op door het soms zwakke spel dit seizoen. De gunfactor rond beide jeugdexponenten is deels verdwenen door het vertoonde spel maar ook door de vele blessures waar beide verdedigers mee te kampen hebben.

Teze heeft opvallend vaak last van krampverschijnselen, waar Obispo vrijwel nooit over een langere periode echt topfit te noemen is. Is er wél sprake van volledige fitheid bij beide verdedigers, komt het gebrek aan concentratievermogen dan wel een gebrek aan topsportmentaliteit weer bovendrijven. Beide verdedigers halen soms de meest rare capriolen uit. Denk aan het geschutter van Obispo in Groningen, de domme rode kaart in de topper tegen Feyenoord, de vele foutieve passes van Teze in de Kuip tegen Feyenoord maar ook het dramatische verdedigen in en tegen Sevilla. Het houdt allemaal niet over. Hoeveel punten zou het elftal van Ruud van Nistelrooij hebben verspeeld door het soms dramatische spel van beide verdedigers?

Het heeft er inmiddels ook alle schijn van dat zowel Teze als Obispo beide openstaan voor een vertrek naar het buitenland. Daarbij valt de laatste weken de term ‘doorselecteren’ meer dan ooit. Earnie Stewart zou voornemens zijn stevig te gaan doorselecteren deze zomer. Potentiele versterkingen voor de positie van rechtsback luisteren naar de namen van Milan van Ewijk van Heerenveen en Shurandy Sambo, die is uitgeleend aan Sparta.

Een vertrek van Jordan Teze lijkt dan ook aanstaande te zijn. ESPN presentator Jan Joost van Gangelen wist zondagmiddag net voor de wedstrijd tegen Heerenveen te melden dat Jordan Teze intern heeft aangegeven bij PSV te willen vertrekken als hij volgend seizoen ook als rechtsback wordt gebruikt. ‘Jordan Teze wil bij PSV vertrekken als hij rechtsback blijft’, aldus Jan Joost van Gangelen in gesprek met analisten Vink, Kwakman en Verbeek over het wel of niet aantrekken van Milan van Ewijk als beoogde nieuwe rechtsback voor PSV.


Vorig artikelOntspannen Van Nistelrooij ontkent onrust in trainersstaf: ‘Enorm opgeblazen’
Volgend artikelXavi Simons na afloop opvallend kritisch op teamgenoten

1 REACTIE

  1. Teze is gewoon een centrale verdediger en als hij gewoon als centrale verdediger werd gebruikt dan kan PSV veel meer naar voren verdedigen omdat hij een snelle verdediger is. Helaas wordt hij gebruikt als rechtsback en aangezien hij voetballend te kort komt valt hij daar door de mand. Jammer dat PSV zijn eigen talenten niet naar behoren weet te gebruiken. Je leid hem jaren op als CB en als zijn beurt komt dan koop je een ramalho, die een prima verdediger is, maar een stuk langzamer en nu spelen we met de laatste linie een stuk naar achteren omdat niemand snel genoeg is om achterin gaten dicht te lopen. Nu spelen we met een open gat voor de verdediging waar je een boing 747 kan landen. Ik snap heel goed dat we zoveel goals tegen krijgen. En onze jonge jongens zijn dan de dupe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in