Home Nieuws Jordan Teze: ‘Uiteindelijk vind ik rechtsback toch iets fijner en leuker’

Jordan Teze: ‘Uiteindelijk vind ik rechtsback toch iets fijner en leuker’

567
0

Jordan Teze mag dit seizoen best een verassing worden genoemd in het elftal van Roger Schmidt.

De verdediger weet zich geruisloos te ontwikkelen tot een stabiele speler waar je als defensie op kunt bouwen. Watb is nu eigenlijk de favoriete positie van Teze?

De jonge verdediger gaf in het programma Buiten de lijnen van ESPN aan een voorkeur te hebben om als rechtsback te spelen. Daar speelde hij in de jeugd, maar dit seizoen brak hij juist door als centrale verdediger. “Ik vind allebei de posities leuk. Het heeft voordelen en nadelen, maar uiteindelijk vind ik rechtsback toch iets fijner en leuker”, aldus Teze.

De verdediger behoort tot de selectie van Jong Oranje, maar staat ook open om interlands te spelen voor Congo. Maar het grote Oranje lonkt ook als zijn ontwikkeling weet te continueren.

“Mijn ouders komen er vandaan. Ik laat het op me afkomen. Als ze zouden komen, wat nog niet echt is gebeurd, ga ik op mijn gevoel af en dan kijk ik wat ik ga doen”, zo gaf hij aan. “Ik heb toch best veel gevoel bij Congo. In mijn omgeving zijn veel Congolezen en ik praat het ook gewoon thuis met mijn moeder. Zij zou heel trots zijn als ik voor Congo zou spelen, maar dat zou ze ook zijn als ik voor Oranje speel. De kans op een EK of WK is toch wel wat groter dan.”

Teze voelt zich prima in het PSV van Schmidt en is zeer te spreken over de werkwijze van Schmidt en zijn staf. Voor Teze is Roger Schmidt de beste trainer waar hij onder heeft gespeeld. “Hij heeft uiteindelijk gezorgd voor mijn doorbraak, daarom moet ik wel ja zeggen”, zei hij daarover.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here