Home Nieuws Jordan Teze over tumult en opstootjes in de spelerstunnel: ‘Massale vechtpartij’

Jordan Teze over tumult en opstootjes in de spelerstunnel: ‘Massale vechtpartij’

12290
1

PSV – Racing Club de Lens werd een heuse Champions League-kraker met veel fysieke arbeid en krachtige duels over het gehele veld. Maar in de rust ging het even flink mis.

De Franse ploeg bleek duidelijk op provocaties uit te zijn in het gevecht om de punten. Zelfs de overspannen reactie van de keeper van Lens in de eerste helft deed de ploeg uit Frankrijk niet besluiten het in de tweede helft iets anders aan te pakken. Emotioneel en fysiek, zo kunnen we de Franse opponent uit Lens het beste omschrijven. Het pakte ook faliekant verkeerd uit voor de verder niet zo denderend spelende club uit Ligue 1.

Het duel in Lens werd ook gekenmerkt door fysiek spel maar in Eindhoven bleek Lens uit te zijn op confrontaties en uitlokkingen. Al in de eerste vijf minuten trachtte de linksback van de Franse ploeg opnieuw Johan Bakayoko uit te dagen. Het betrof opnieuw een zwaktebod van de linkervleugelverdediger, die min of meer in balbezit een vrije rol probeerde in te vullen, Bakayoko uit te dagen. Net als in Lens bleek de jonge Bakayoko onverstoorbaar te zijn en net als in Lens liep Bakayoko weg van de verdediger.

Toch ging het een paar keer flink mis tussen beide groepen spelers. Zo ook in de spelerstunnel nadat André Ramalho de dupe werd van de fysieke dadendrang van Lens. Jordan Teze vertelde in gesprek met RTL 7 over het tumult in de spelerstunnel. ‘Dat ging even goed mis. Het was flink beladen. Tuurlijk is dat niet goed. Ik wil ook niet zeggen dat het erbij hoort, maar ja.’

Ook Luuk de Jong had geen goed woord over voor de vervelende Franse spelers die op jacht waren naar gele kaarten voor PSV’ers. “Dan zouden wij rood krijgen en hadden zij weer meer kans. Ik merkte dat ze gewoon heel erg aan het provoceren waren en wilden dat wij reageerden. Ik vond het niet netjes hoe ze zich gedroegen, en dat was bij de eerste wedstrijd ook al zo”, aldus Luuk de Jong.

Ook Peter Bosz werd na afloop van de wedstrijd gevraagd naar het tumult in de spelerstunnel. ‘Dat klopt. Dat was een massale vechtpartij’, zei Bosz, om het daarna meteen weer te bagataliseren. ‘Uiteindelijk viel het wel mee’, aldus Peter Bosz.

Teze zag PSV verdiend winnen en kijkt alvast vol vertrouwen vooruit naar de uitwedstrijd in Lens. ‘Ze gingen volle bak een-op-een, dus er lag veel ruimte bij Luuk de Jong. Dan moet je op hem spelen en voor de tweede bal gaan, dat hebben we prima gedaan’, aldus Teze tegenover RTL 7.

Volgens de rechtsback had PSV het zich woensdagavond wel een stuk makkelijker kunnen maken. ‘In de eindfase komen we best vaak voor de goal, maar is net de eindpass of het schot niet goed. We hebben wel terecht gewonnen als je kijkt naar het spelbeeld. Uiteindelijk maken we een goede goal en overleven we. We focussen ons nu eerst op PEC Zwolle. Alleen we weten ook dat we door zijn als we van Sevilla winnen en Arsenal dan ook wint’, aldus Jordan Teze over het prima perspectief wat PSV te wachten staat eind november.


Vorig artikelFranse media prijzen spel sterk PSV, kranten in Frankrijk lyrisch over Johan Bakayoko
Volgend artikelMarco van Basten genoot van perfect optreden: ‘Dit is zeker Oranje-materiaal’

1 REACTIE

  1. Opstootjes hebben volgens mij altijd bestaan frustratie blijf maar ik keur het niet goed heb respect voor elkaar het wordt alleen steeds gekker gesproken over professinalit kan dit gewoon niet slecht voorbeeld voor amateurs knvb bond moet hier echt op in grijpen zou ook de FiFa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in