Home Nieuws Jordan Teze in de nadrukkelijke belangstelling van tal van clubs uit Spanje,...

Jordan Teze in de nadrukkelijke belangstelling van tal van clubs uit Spanje, Frankrijk en Duitsland

2680
0

Bij PSV ter discussie staan maar toch tal van clubs die informeren. Dat is momenteel de status van Jordan Teze bij PSV.

De zelf opgeleide verdediger is de voorbije seizoenen een beetje ‘het manusje van alles’ geweest bij PSV. De verdediger is als het ware door het elftal heen geslingerd. Zowel onder Roger Schmidt als onder Ruud van Nistelrooij werd Teze gebruikt als rechtervleugelverdediger en als centrale verdediger maar zijn beste spel liet de verdediger op beide posities niet zien als we de afgelopen jaren in ogenschouw nemen.

Sterker nog, er wordt veel gemopperd op de bij PSV opgeleide verdediger. In de wereld van het nationale en internationale topvoetbal maakt dat verder weinig uit want er ontstaat altijd weer belangstelling. Hoe goed of matig de prestaties ook zijn, clubs weten spelers altijd weer te vinden. Dat geldt ook voor Jordan Teze want er bestaat namelijk volop belangstelling voor de zelf opgeleide verdediger. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Jordan Teze geniet zelfs interesse uit meerdere landen en van meerdere clubs. Het gaat volgens de regionale krant onder meer om clubs uit Spanje, Frankrijk en Duitsland. En dat mag ergens toch best opmerkelijk worden geheten gezien het soms toch matige spel van de verdediger, die ook regelmatig geblesseerd is.

Volgens het Eindhovens Dagblad zijn het op dit moment voornamelijk Spaanse clubs die informeren naar de beschikbaarheid en contractstatus van Jordan Teze. De 23-jarige rechter centrale verdediger heeft in Eindhoven nog een contract tot de zomer 2025 maar kan dus wellicht een grote stap maken deze zomer. PSV stelt zich niet heel dwars op richting Teze maar de club is ook niet voornemens niet door te gaan met de zelf opgeleide verdediger, die onder Peter Bosz in aanmerking lijkt te komen voor een positie centraal achterin, naast Olivier Boscagli.

‘Bij voorkeur als centrale man, maar de afgelopen jaren speelde hij ook rechtsback als de trainers hem op die plek nodig hadden’, schrijft het Eindhovens Dagblad over Jordan Teze. Een scenario waarbij zowel Jordan Teze als André Ramalho, de grootste concurrent van Teze, beiden vertrekken valt niet uit te sluiten.

‘Tot biedingen is het voor Teze nog niet gekomen’, weet de regionale krant te melden. Los van de buitenlandse interesse voor Jordan Teze en André Ramalho, is Earnie Stewart voornemens een potentiële topverdediger aan te trekken. De kans dat PSV de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal in de Rotterdamse Kuip tegen Feyenoord met Jordan Teze en Olivier Boscagli zal gaan starten, is vrij groot te noemen. PSV en Feyenoord spelen aanstaande vrijdagavond het duel om de Johan Cruijff Schaal in Rotterdam.


Vorig artikelTransfer Charles De Ketelaere naar PSV stap dichterbij, AC Milan zet in op vertrek Belgische aanvaller
Volgend artikelJacht PSV op centrale verdedigers houdt buitenlandse media bezig | Dit is de shortlist met 6 kandidaten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in