Home Nieuws Jordan Teze denkt nog altijd aan WK deelname maar geeft toe: Uitspraken...

Jordan Teze denkt nog altijd aan WK deelname maar geeft toe: Uitspraken Louis van Gaal kwamen hard aan

1977
0

Jordan Teze kreeg flink wat kritiek te verwerken na diens laatste interland tegen Wales. De kritiek kwam van de bondscoach en was niet mals te noemen.

Teze is echter zelfkritisch na zijn ongelukkige interlandperiode vorige maand. Louis van Gaal was hard voor de verdediger maar Teze zegt de uitspraken van de bondscoach juist te kunnen waarderen.

Van Gaal was open en duidelijk tegenover de media die vroegen naar de prestaties van Teze. Van Gaal concludeerde dat ‘het Oranje-shirt nog te zwaar weegt’ voor Teze en dat er ‘stress op zit bij deze jongen’. Teze kan zich uiteindelijk wel vinden in de kritische woorden van de bondscoach. “Ja, het klopt wel. Ik vond het wennen. Je vertegenwoordigt bij Oranje een heel land, met de beste 25 voetballers van Nederland. Dat voelde anders dan spelen voor een club”, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Teze gaat verder en zegt juist te leren bij Oranje. De verdediger leert ook door de kritiek van de bondcoach. “Voor mensen kan het hard overkomen wat Van Gaal zegt, ik vind het ook hard, maar uiteindelijk is het wel beter. Ik vind Van Gaal een goede trainer en het is fijn hoe duidelijk hij is. Je weet bij hem precies hoe hij over bepaalde zaken denkt.” Bij Oranje heeft Teze goed naar Virgil van Dijk gekeken. “Hij kan het zo organiseren dat er geen doelgevaar komt, omdat een tegenstander al niet eens in schietpositie komt. Dat vind ik een goede kwaliteit van hem. Voor mij is dat een ontwikkelingspunt: situaties nog sneller lezen”, aldus een zelfkritische Jordan Teze.

Hoewel hij Van Gaal nog niet overtuigd heeft voor een plekje in de WK-selectie, is Teze overtuigd van zijn kunnen. Hij kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen. “Ik denk dat we het goed gaan doen met PSV, ik ben blij met de spelers die zijn aangetrokken. En tussendoor het WK, het is aan mij om te bewijzen dat ik erbij hoor. Ik probeer er steeds beter in te komen en ik heb er vertrouwen in dat het uiteindelijk ook in Oranje gaat lukken.”

LEES MEER


Vorig artikelNoni Madueke zet interlandcarrière voor Nederlands Elftal uit zijn hoofd
Volgend artikelUruguayaanse verdediger Agustín Rogel in beeld bij PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in