Home Nieuws Joonas Kolkka en Adil Ramzi rekenen op een overwinning én op massale...

Joonas Kolkka en Adil Ramzi rekenen op een overwinning én op massale steun PSV fans

480
0

PSV wil zaterdag voor eigen publiek een nieuwe fase laten aanvangen. Spelers, staf en directie willen korte metten maken met de slechte resultaten en roepen op tot support en eenheid.

Adil Ramzi en Joonas Kolkka speelden in het verleden zowel voor PSV als voor Willem II maar zijn nu beiden in dienst bij PSV als respectievelijk assistent-trainer en jeugdtrainer.


Beide PSV’ers beseffen het belang van de wedstrijd en prediken rust en saamhorigheid. De club maar ook directie, spelers en staf roepen allen op tot steun en verwachten dat het Philips Stadion achter de ploeg gaat staan.

”Voor PSV zal het een zenuwachtige wedstrijd worden. Iedereen verwacht een overwinning. Maar dat wordt geen makkie. Niemand wint zomaar van Willem II, omdat het gewoon een goeie ploeg is. Voor PSV is het belangrijk om vroeg te scoren. Zolang goals uitblijven, is Willem II in het voordeel. PSV móet namelijk, Willem II zal bij één punt ook wel tevreden zijn. PSV moet vooral veel en hoog druk proberen te zetten. Als ik een uitslag moet noemen, zeg ik toch 2-1 voor PSV. Zij voelen de druk van de buitenwacht, maar ik denk toch dat ze dit potje eruit slepen”, zegt Kolkka over de wedstrijd onder hoogspanning.

Adil Ramzi kan een min of meer directe bijdrage leveren aan het geheel want hij fungeer als assisen-trainer van Ernest Faber. Ramzi blikt terug op zijn periode in Tilburg. “Ik werd goed ontvangen bij Willem II. De warmte die ik daar voelde, was voor mij heel belangrijk om te kunnen presteren”, vertelt Ramzi over zijn eerste periode in Nederland tegen PSV.nl

“In 2000 maakte hij de stap naar PSV, dat in het voorafgaande seizoen kampioen werd. “PSV is een topclub. Het was mijn favoriete club en het was een droom die uitkwam toen ik bij deze club mocht spelen. De warmte, het familiegevoel dat ik nodig had om te presteren voelde ik hier in nog grotere mate.”

Ramzi presteerde meteen bij de club en beseft daardoor dat het tij nu ook snel moet keren. “Ik heb vier seizoenen bij PSV gespeeld en ben uiteindelijk twee keer kampioen geworden. Dat waren fantastische jaren. Daar doe je het voor.”

Over de huidige situatie zegt hij tegen PSV.nl. “Dit zijn moeilijke tijden, maar ik geloof wel dat we eruit gaan komen. Dit is een test die erbij hoort. Het is onderdeel van een proces dat zich op lange termijn zal uitbetalen’, aldus Ramzi.


Facebook Comments