Home Nieuws Jong PSV wint in Doetinchem, Gakpo grote man bij basisdebuut

Jong PSV wint in Doetinchem, Gakpo grote man bij basisdebuut

31
0

Jong PSV won vrijdag op de Vijverberg op bezoek bij De Graafschap met 2-3. Cody Gakpo werd met twee doelpunten de grote man voor Jong PSV.

De ploeg van Dennis Haar kwam nog met 2-0 achter, maar wist zich knap terug te knokken. Jong PSV kwam na 5 minuten al op achterstand toen Dante Rigo ongelukkig een hoekschop van De Graafschap wist te verlengen en Lars Nieuwpoort hiervan kon profiteren.

Na 12 minuten wist de thuisploeg wederom te scoren toen Youssef El Jebli de bal vanaf rand zestien prachtig in de verre hoek krulde. Het antwoord van Jong PSV kwam al snel toen de verdediging van De Graafschap niet stond op te letten bij een door Jordan Teze snel genomen vrije trap. Cody Gakpo kwam hierdoor na een steekbal van Rigo vrij voor de keeper te staan en wist zijn basisdebuut meteen te bekronen met zijn eerste treffer in het betaald voetbal.

Het duurde lang voordat er weer gescoord werd en opnieuw had Gakpo hier een belangrijke rol in. De jonge aanvaller werd in het strafschopgebied onderuit gehaald, Rigo schoot vanaf elf meter de bal in het doel. Het droomdebuut van Gakpo werd nog mooier. In de laatste minuut wist hij nogmaals te scoren, waardoor de volle punten mee terug gingen naar Eindhoven.

Opstelling Jong PSV: Room, Van Vlerken, Teze, Obispo (64′ Bannani), Carolina, Lundqvist, Rigo, Duarte, Verreth (72′ Ritzmaier), Piroe (56′ Laursen), Gakpo