Home Nieuws Jong PSV verslaat RKC op de Herdgang

Jong PSV verslaat RKC op de Herdgang

37
0

Een combinatie van Jong PSV en het eerste elftal van PSV kon in de herfst van 2018 niet afrekenen met RKC, wat meteen een desastreuze bekeruitschakeling tot gevolg had.

Jong PSV heeft bijna een half jaar later wel kunnen winnen van RKC Waalwijk. Op De Herdgang waren Aboukhlal en Soulas trefzeker voor de ploeg van Haar. Vlak voor tijd stopte Roulaux een strafschop.

De ploeg van de scheidende trainer Dennis Haar kreeg na vier minuten al een goede kans om op voorsprong te komen: een vrije trap van Mauro werd knap gepakt door doelman Vaessen. Nog geen vijf minuten later kwam Jong PSV goed weg. Eerst kreeg Seys een grote kans op de openingstreffer, vlak daarna raakte Spierings de lat vanuit een corner. In het resterende deel van de eerste helft golfde het spel op en neer, zonder echt grote kansen aan beide kanten.

In de tweede helft kreeg Aboukhlal de bal van Piroe en tikte binnen in een leeg doel. Daneels kreeg enkele minuten later een levensgrote kans om de score te verdubbelen, maar stuitte op Vaessen. Ook Mauro was dichtbij een doelpunt.

Na precies een uur spelen was het weer raak. Soulas kopte uit een vrije trap de 2-0 binnen. Een kwartier voor tijd kwam RKC via invaller Maatsen terug in de wedstrijd. Vlak voor tijd kreeg RKC dé mogelijkheid om gelijk te maken. Seys mocht aanleggen vanaf elf meter, maar Roulaux redde knap waardoor Jong PSV de drie punten pakte.