Home Nieuws Jong PSV verslaat Jong Ajax op de Herdgang

Jong PSV verslaat Jong Ajax op de Herdgang

24
0

Jong PSV heeft maandagavond voor bijna 2000 toeschouwers de mini-topper van Jong Ajax gewonnen. PSV won met 2-1.

Jong Ajax nam het initiatief en kwam ook op voorsprong. Jong PSV-doelman Mike van de Meulenhof blunderde op een afstandschot van Teun Bijleveld. De gelijkmaker volgde razendsnel, omdat keeper Dominik Kotarski Matthias Verreth in de zestien neerlegde. De sluitpost van Ajax mocht niet klagen dat hij geen rood kreeg, maar hij veroorzaakte wel een strafschop. Ramon Lundqvist verzilverde het buitenkansje.


PSV ging na de goal van Lundqvist beter voetballen. Verreth was met een schot op de paal het dichtste bij de voorsprong. Aan de andere kant maakte Van de Meulehof zijn fout bij de 0-1 goed door uitstekend te redden op een schot in de verre hoek van Vaclav Cerny. Even later was de doelman de Tsjech nog een keer de baas.

Jong PSV profiteerde in de tweede helft van de ruimte die Jong Ajax achterin weggaf. Verreth ontsnapte aan de aandacht en legde af op Joël Piroe, die mee naar voren was gekomen. Piroe kreeg op aangeven van Verreth zijn voet tegen de bal: 2-1. Jong PSV en Jong Ajax maakten er verder nog een vermakelijke wedstrijd van maar wisten niet meer te scoren.

Opstelling PSV
Van de Meulenhof; Wallenburg, Soulas, Abels, Kun; Rigo, Duarte, Lundqvist (Frey/40); Ćatić (Schoonbrood/78), Piroe (Hattu/90), Verret


Facebook Comments