Home Nieuws Jong PSV-aanvoerder na Vitesse transfer: ‘Plan PSV niet duidelijk genoeg, dan kies...

Jong PSV-aanvoerder na Vitesse transfer: ‘Plan PSV niet duidelijk genoeg, dan kies je voor iets anders’

527
0

Mathijs Tielemans heeft PSV vorige week ingeruild voor Vitesse. Tielemans speelde jaren achtereen voor PSV maar zal uiteindelijk bij Vitesse gaan doorbreken.

De 21-jarige middenvelder stond te boek als een grote belofte op de Herdgang, maar koos toch voor een vertrek naar Arnhem. Tielemans legt in gesprek met het Eindhovens Dagblad uit waarom hij voor deze stap heeft gekozen. Er was namelijk veel belangstelling voor de middenvelder.

Tielemans laat zich tegenover de regionale krant uit over alle belangstelling na het bereiken van zijn transfervrije status. Het is de club van Phillip Cocu die er met de middenvelder vandaar gaat. “Bij Vitesse had ik het beste gevoel, ook door de manier waarop het gesprek met de betrokkenen aan tafel verliep.”

De middenvelder is open over de gesprekken met trainer Cocu. “Ik kreeg echt het idee dat ze mij wilden helpen om me als speler en mens te ontwikkelen. Onder meer Phillip Cocu en ook Chris van der Weerden wist mij te overtuigen.”

Achteraf blijkt ook dat het voorstel wat PSV de middenvelder deed, eigenlijk onvoldoende tevredenheid gaf bij Tielemans. Uiteraard in combinatie met speelminuten en perspectief. De middenvelder heeft daarnaast ook gekeken wat het beste was voor zijn ontwikkeling.

“Buitenlandse aanbiedingen zijn financieel heel aantrekkelijk, maar ik kies in deze fase van mijn carrière niet voor het geld.” PSV bleek kansloos te zijn voor een nieuw contract. Daarover zegt de middenvelder: “Het plan was voor mij niet duidelijk genoeg. Ik wil daarmee geen kritiek uiten, maar op dat moment moet je ook verder durven kijken.”

Volgens Tielemans liet PSV niet duidelijk genoeg blijken dat ze echt met hem verder wilden. “PSV kwam in de laatste fase van het seizoen ook niet meer met een vervolgaanbieding, dus dan kies je op een gegeven moment voor iets anders.” Bij Vitesse heeft Tielemans een contract voor drie jaar getekend.


Vorig artikelNoa Lang, sensatie in de Eredivisie | ‘De man met goud in zijn schoenen’
Volgend artikelEerste interlandgoal Johan Bakayoko zet snelle buitenspeler steviger op de kaart van het Europese topvoetbal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in