Home Nieuws Jonathan Reis wijst naar ‘vader’ Rutten en koestert spelen in het Philips...

Jonathan Reis wijst naar ‘vader’ Rutten en koestert spelen in het Philips Stadion: ‘De 10-0 vergeet ik nooit’

2356
0

Recent toog ESPN naar Brazilië om een documentaire over Jonathan Reis te maken. De Braziliaanse ex PSV’er heeft een bijzonder levensverhaal.

De voormalig topspits, die een hele grote carrière werd voorspeld, is tegenwoordig taxichauffeur in thuisland Brazilië. Het levensverhaal van Reis in Eindhoven is bekend. Zijn verhaal is een verhaal van vallen en van opstaan maar het eindigde niet in de top van het internationale voetbal. Daar had de spits wel de kwaliteiten voor maar het liep allemaal anders.

Fred Rutten blijkt een belangrijk persoon te zijn geweest voor Reis. Rutten ontfermde zich eerder ook over Wim Kieft gedurende een lastige levensfase van de huidig analist. Kieft is Rutten nog altijd dankbaar en spreekt dit ook geregeld zo uit. Dat geldt ook voor Jonathan Reis, die Rutten nog altijd hoog heeft zitten. Reis koestert ook het spelen voor PSV nog altijd. De voormalig spits is trots op het feit dat hij jaren terug onderdeel was van de club.

Over Rutten zegt hij: “Hij is de vader die ik in mijn jeugd heb gemist. Ik mis PSV nog elke dag. Als God het wil, kom ik op een dag terug naar Nederland.” Reis heeft een aantal beste herinneringen aan zijn tijd bij PSV en somt ze op in gesprek met ESPN en AD Sportwereld. De 10-0 overwinning op Feyenoord zal hij nooit vergeten en staan in zijn geheugen gegrift. “Die 10-0 overwinning op Feyenoord. Kippenvel. Voetballen in het Philips Stadion was al prachtig, maar die wedstrijd was helemaal bijzonder. Ik denk er nog vaak aan terug”, aldus Jonathan Reis.


Facebook Comments Box