Home Nieuws Jonathan Reis: ‘PSV wist dat ik een verslaving had’

Jonathan Reis: ‘PSV wist dat ik een verslaving had’

14919
0

Een vergeten voetballer is hij nog net niet maar Jonathan Reis is bij de meeste PSV fans wel uit beeld verdwenen. Zijn verhaal is heftig te noemen maar een groot talent was hij wel.

Reis heeft in een afkickkliniek gezeten en doorstond zware maanden. De spits, die grote potentie had, was er pas ná zijn definitieve vertrek bij PSV klaar voor om zich te melden bij een afkickkliniek in zijn thuisland Brazilië. Dat vertelt hij aan het maandblad ELF Voetbal. De Braziliaan worstelde met een drugsverslaving en had professionele hulp nodig..

In 2009 werd Reis na een ruzie met de trainer Huub Stevens verhuurd aan de Braziliaanse tweedeklasser Tupi, wat meteen een startpunt was voor diverse problemen. “Ik zat er mentaal doorheen. En wanneer je je zwak voelt zijn drugs nooit ver weg in Brazilië”, vertelt Reis in een openhartig interview met ELF Voetbal.

“Na een half jaar keerde ik terug naar PSV. Ze wisten toen al dat ik een verslaving had. Fred Rutten wilde mij helpen. Hij was als een vader voor jonge spelers. Ze stelden voor om naar een afkickkliniek te gaan. Maar ik was daar op dat moment niet klaar voor. Als je gaat, moet je er ook zelf helemaal achter staan. Ik kon het nog niet. Pas toen PSV mij had ontslagen en ik in Brazilië zat, met mijn vrouw en zoon, nam ik het besluit om af te kicken. Dat lukte”, vertelt Reis, die in de zomer van 2010 een nieuwe kans kreeg in Eindhoven. Van zijn mentale problemen was hij echter nog niet verlost en dus veranderde er eigenlijk niet zoveel voor de spits, die als groot toptalent te boek stond.

“Ik was zonder familie in Nederland, gedeprimeerd. Ik wilde geen drugs gebruiken, dus nam ik alcohol. Zo is het gebeurd. Ik heb ervan geleerd. Drugs gebruikte ik wel in Brazilië, niet in Nederland”, aldus Jonathan Reis. De voormalig spits is inmiddels de dertig gepasseerd en gestopt met voetballen.


Facebook Comments Box