Home Nieuws John de Jong wijst naar Manchester United én zegt: ‘Ik ga mijn...

John de Jong wijst naar Manchester United én zegt: ‘Ik ga mijn verhaal nog wel doen’

9045
0

John de Jong spreekt voor het eerst sinds zijn spraakmakende vertrek weer met de media. De Jong is te gast bij de NOS.

Zijn plotselinge vertrek bij PSV deed veel stof opwaaien maar de rust bij de club is zeker wedergekeerd. PSV is inmiddels op zoek naar een nieuwe technische baas maar neemt daar de tijd voor. De Jong wordt bij de NOS gevraagd naar de situatie rond zijn vertrek uit Eindhoven maar wil daar voorlopig niets over zeggen. Wel licht de Jong de eerdere situatie rond Gakpo toe.

De voormalig technisch directeur lijkt vooral naar het niet doorpakken van Manchester United te wijzen. Want de Britse topclub liet de bijna zekere transfer van Gakpo gaan afgelopen zomer.

“Hij heeft lang op die transfer naar United zitten wachten”, vertelt John de Jong. “Die leek er aan te komen, maar een week voor het einde van de transferperiode ging het niet door. Op het einde had hij nog twee opties om naar de Premier League te gaan met Leeds United en Southampton. Alleen weet je nooit hoe dat valt.”

Marcel Brands vertelde eerder al dat Leeds dertig miljoen euro bood, plus dertien miljoen aan de nodige ‘onrealistische’ bonussen. Tevens wilde de Britse club de termijnen over 5 jaar spreiden. “Uiteindelijk kwam ik in de discussie met de RvC inderdaad”, geeft John de Jong toe. “Wel of niet doen. Ik denk dat het voor Cody echt beter is dat hij gebleven is. Je ziet nu op het WK dat zijn vorm heel goed is.”

De Jong vertrok zelf uiteindelijk vanwege een vertrouwensbreuk bij PSV. Na enige bedenktijd trok hij die conclusie. De Jong hoefde niet weg. “Ik denk niet dat dit het moment is om daar over te praten. Ik ga uiteindelijk nog wel mijn verhaal doen, maar we zitten hier nu voor het WK”, besluit hij in de studio van de NOS voorafgaand aan het WK-duel tussen Japan en Costa Rica.


Vorig artikelJohn de Jong ziet Gakpo uitblinken en reageert op zomerse situatie
Volgend artikelPSV houdt rekening met fors hogere biedingen op Gakpo: PSV denkt vraagprijs te kunnen verhogen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in