Home Nieuws John de Jong vertelde RvC lid van Veen: ‘Als jij het wil,...

John de Jong vertelde RvC lid van Veen: ‘Als jij het wil, ga je zelf maar voor de camera staan’

937
0

De vertrokken technisch directeur John de Jong heeft in een uitgebreid interview met het Eindhovens Dagblad en Voetbal International uit de doeken gedaan hoe zijn vertrek bij PSV werd geregisseerd.

De Jong koestert duidelijk geen wrok maar vindt het van belang openhartig de zaken te delen en zijn kant van het verhaal te doen. Het gekozen tijdstip is daar omwille van een periode waarin PSV geen wedstrijden speel. De Jong wilde niet dat een wedstrijd van PSV minder aandacht zou gaan genereren dan het verhaal over zijn vertrek. Het vertrek van de Jong heeft niet alleen van doen met het niet verkopen van Cody Gakpo, zoals de opgestapte technisch directeur doet geloven. De onvrede vanuit de RvC van PSV hangt ook samen met andere dossiers. Desalniettemin delen we enkele passages en uitspraken van de Jong in gesprek met Voetbal International en het Eindhovens Dagblad.

De Jong hield afgelopen augustus op en rond deadlineday voet bij stuk en was van mening dat PSV financiële risico’s diende te nemen en dus voor een verkoop van Gakpo moest gaan liggen. “De directie vond uiteindelijk hetzelfde als ik. Maar met name Ton van Veen, de financiële man in de rvc, wilde per se een verkoop. Hij wilde nu de financiële zekerheid hebben van een plus in het huidige boekjaar. Hij wilde in mijn ogen niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele rode cijfers. Robert van der Wallen zat er een beetje tussenin.”

Als ook Chelsea zich in de slotminuten van de window nog meldt voor Ibrahim Sangaré, verkoopt De Jong opnieuw een ‘nee’. “Ik zei tegen Van Veen: ‘Ik draag daar de verantwoordelijkheid niet voor. Als jij het wil, ga je zelf maar voor de camera staan om het uit te leggen’, aldus John de Jong.


Vorig artikelJarrad Branthwaite twijfelde geen moment over vertrek: ‘Dit is gewoon een hartstikke fijne club’
Volgend artikelWas er meer onvrede over John de Jong? ‘Als ik Gakpo had verkocht, had ik nog bij PSV gezeten’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in