Home Nieuws John de Jong verdient de credits voor transfer Ricardo Rodríguez

John de Jong verdient de credits voor transfer Ricardo Rodríguez

2183
0

PSV moest afgelopen weken hemel en aarde bewegen om het probleemdossier van de linkervleugelverdediger op te lossen.

Na amper anderhalve Eredivisiewedstrijd van Ricardo Rodriguez valt te concluderen dat de club daar zeker in geslaagd, al betreft het slechts een korte periode. Lange tijd moesten Mark van Bommel en later Ernest Faber kiezen tussen Sadilek, Lato, Boscagli en noodverband Viergever.


Ricardo Rodríguez was al vanaf begin december in beeld om de PSV gelederen te versterken maar steeds was er de interesse van Fenerbahce, Napoli en toch weer PSV. AC Milan had als werkgever ook wensen met betrekking tot de verdediger maar de club uit Milaan was voornemens mee te werken, kreeg de Jong als signaal mee.

Uiteindelijk togen John de Jong met mede directielid Fossen naar Milaan om de Zwitser te bewegen voor PSV te kiezen maar beide heren keerden zonder de krabbel van Rodriguez terug, terwijl in Eindhoven de nood steeds hoger werd met links en rechts puntenverlies en nederlagen.

John de Jong bleef onder grote druk toch rustig en liet zich niet opjagen door Max Huiberts, AZ en Ouwejan toen er een lijntje naar Alkmaar werd uitgegooid de reserve linksback van AZ te huren. De nood voor PSV was hoog, AZ wilde enkel meewerken aan een verkoop en Ouwejan zocht de media om zijn wens naar Eindhoven te verhuizen kracht bij te zetten maar John de Jong bleef kalm onder de omstandigheden.

De technische man van PSV liet zich niet verleiden tot een paniekaankoop want er was namelijk ook lichte twijfel rond Ouwejan. De AZ back was immers geen basisspeler meer en daar vele miljoenen voor op tafel leggen bleek enigszins onverantwoord. Toch naderde de deadline van het transferwindow met rasse schreden terwijl het eerste elftal nauwelijks presteerde. De td van PSV gooide een lijntje uit naar Patrick van Aanholt maar rond de transfer van Bergwijn naar Tottenham Hotspur verhoogde de club uit Zuid-Londen de vraagprijs voor van Aanholt ineens fors. PSV incasseerde immers een forse transfersom en Crystal Palace zag zijn kans schoon daar een graantje van mee te pikken. Zo werkt het nu eenmaal in de wereld van het internationale topvoetbal.

John de Jong liet zich ondanks de bijna noodsituatie wat de linksbackpositie aangaat, opnieuw niet verleiden tot het onder druk snel uitgeven van vele miljoenen voor een speler van 29 jaar. Wel ging de Jong tegelijkertijd geduldig om met het signaal vanuit Milaan dat Ricardo Rodríguez alsnog naar PSV wenste te verkassen. En zo geschiedde dat de veel geplaagde technische manager van PSV alsnog een probleemdossier succesvol wist af te ronden, waarvoor hij dan ook alle credits verdient. De druk op de veel bekritiseerde John de Jong was immers immens hoog.

Ook Ernest Faber is erg blij met de komst van Rodríguez. “Aan zijn spel zie je dat hij eenvoudige en effectieve keuzes maakt. Daar kunnen anderen zich aan optrekken. Hij is rustig aan de bal en straalt zekerheid uit. Los daarvan heeft hij ook buiten het veld een goede indruk gemaakt. Dit is een speler die in de top heeft meegedraaid en zijn steentje wil bijdragen bij ons en anderen kan meenemen”, aldus Faber over zijn nieuwste aanwinst.


Facebook Comments