Home Nieuws John de Jong over Xavi Simons: ‘We hebben bijna al zijn wedstrijden...

John de Jong over Xavi Simons: ‘We hebben bijna al zijn wedstrijden gezien’

1458
0

Xavi Simons is inmiddels aan het hoofdstuk PSV begonnen wat zijn nog jonge carrière maar veel belovende carrière aangaat.

Ondertussen is de rust rond zijn persoon weer teruggekeerd en dus is de focus gericht op trainen. Op de Herdgang is Simons inmiddels begonnen met trainen. Xavi Simons speelde nooit eerder in de Eredivisie of in Nederland maar groeide op in Spanje, waar hij tussen 2010 en 2019 in de jeugdopleiding van FC Barcelona speelde. In de regio ALicante begon Simons met voetballen en al snel klopten clubs uit de regio op de deur. Het was echter FC Barcelona wat de meeste indruk maakte op de familie Simons en dis volgde een verhuizing naar de Catalaanse hoofdstad.

Drie jaar geleden maakte hij de overstap naar Frankrijk. Bij Paris Saint-Germain maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal. Simons wist zijn draai te vinden in de Franse hoofdstad maar dit pakte niet uit zoals gewenst. De jonge middenvelder werd weliswaar getransformeerd tot aanvallende middenvelder in plaats van verdedigende middenvelder maar de hoofdmacht leek verder weg dan ooit onder de geplaagde trainer Pochettino.

Totaal speelde Simons 14 wedstrijden voor PSG. Ook maakte hij zijn opwachting in diverse jeugdteams van de Franse kampioen, wat resulteerde in wedstrijden voor de Youth League. Dat gebeurde in een periode dat PSV hem al lang en breed in de gaten hield. De scoutingsafdeling van PSV richtte enkele jaren terug de pijlen al op Simons en daar werd de basis gelegd voor de sensationele transfer naar Eindhoven. PSV wist de transfer zeer gedegen voor te bereiden.

In Frankrijk likken de PSG trainers de wonden nu Simons Parijs heeft verlaten voor Eindhoven en de berichtgevingen over een terugkoop-optie, dan wel clausule kunnen inmiddels de prullenbak in. PSG heeft de situatie rond Simons verkeerd ingeschat en verkeerd aangepakt. John de Jong is maar wat blij met de komst van de jonge ster in wording.

In gesprek met diverse media zegt de Jong: ‘We hebben dit seizoen bijna alle wedstrijden waarbij hij aan de aftrap verscheen gezien. Buiten alle interlands die hij voor Oranje Onder-19 speelde, zagen we hem in de UEFA Youth League live in Leipzig, Parijs, Brugge, Manchester en tegen Sevilla. Daarin overtuigde hij ons. Xavi heeft alles in zich om door te groeien tot een belangrijke speler voor PSV. Het pad daar naartoe wil hij graag met ons bewandelen’, aldus John de Jong.


Vorig artikelVertrek Ritsu Doan naar Freiburg aanstaande, vraagt PSV te weinig voor Doan?
Volgend artikelSevilla neemt voorschot op aantrekken nieuwe spits, Luuk de Jong dankt Barcelona en lijkt op weg naar PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in