Home Nieuws John de Jong over Ihattaren transfer: ‘Vertrek was niet meer tegen te...

John de Jong over Ihattaren transfer: ‘Vertrek was niet meer tegen te houden, dat wist Mo ook’

4927
0

PSV en Mo Ihattaren hebben op een nette en schappelijke manier afstand van elkaar genomen. Club en speler konden niet meer samen door een deur en dus is er een wijs besluit genomen.

Een vertrek van Mohamed Ihattaren bij PSV was feitelijk ook niet meer tegen te houden. Technisch directeur John de Jong is in de positieve zin van het woord blij dat het daarvan gekomen is, voor zowel PSV als voor Ihattaren zelf. Dat zegt hij in gesprek met de NOS.


Ihattaren en PSV zaten niet meer op een lijn en er waren voortdurend fricties met trainer Roger Schmidt. Onder Mark van Bommel was Ihattaren een van de belangrijkste spelers, maar onder Roger Schmidt kwam hij niet tot zijn recht. Ihattaren maakte zichzelf meermaals onmogelijk en werd om disciplinaire redenen meermaals verbannen uit het eerste elftal. Ook daar kwam hij afspraken niet na.

Ihattaren is inmiddels contractspeler van Juventus en verhuurd aan Sampdoria. John de Jong kijkt terug: “Het is jammer dat het zo gelopen is, maar het is voor iedereen het beste dat hij uiteindelijk een transfer gemaakt heeft. Ik hoop dat hij het in Italië weer op gaat pakken en alles uit zijn potentie haalt. Dat is wel wat we hopen”, zegt De Jong namens PSV in gesprek met de NOS. “Het ging met pieken en dalen. Uiteindelijk kom je op een punt waarop een transfer het beste is. Dat wisten Mo en wij als club. Het is fijn dat het op de laatste dag van de transfermarkt gelukt is”, aldus John de Jong.