Home Nieuws Bruma levert salaris in, John de Jong onder de indruk: ‘Ik ben...

Bruma levert salaris in, John de Jong onder de indruk: ‘Ik ben een dure speler en wil graag iets terugdoen’

7278
0

Armindo Bruma heeft veel indruk gemaakt op de directie van PSV. De Portugese aanvaller leverde een deel van zijn salaris in.

In gesprek met de NOS laat John de Jong weten dat Armindo Bruma zelf op hem af is gestapt en heeft aangegeven iets voor de club terug te willen doen. De Portugees beschikt dus over een flink portie zelfkritiek en inlevingsvermogen. Bruma haalt onder meer de Corona crisis aan, die ook voor PSV de nodige gemiste inkomsten betekent.


Tegenover de NOS zegt John de Jong over de actie van Bruma: “Hij zei tegen mij: ‘Ik ben een dure speler en wil graag iets terugdoen. En ik ben bereid een gedeelte van mijn salaris in te leveren om hier te blijven en een nieuwe start te maken.’ Dat is wel een heel mooi gebaar”, vindt De Jong. PSV betaalde voor Bruma 12 miljoen euro maar de Portugees kon de verwachtingen nog niet waarmaken voor PSV. Een verhuurperiode aan Olympiakos bracht vorig seizoen tijdelijk uitkomst voor beide partijen maar zowel Olympiakos als het geïnteresseerde Besiktas pakte deze zomer niet door voor Bruma.

Er waren tot en met de laatste dag van het transferwindow clubs in de markt voor Bruma maar de aanvaller wilde heel graag bij PSV blijven en alsnog aantonen waarom PSV voor hem 12 miljoen euro betaalde aan Red Bull Leipzig.