Home Nieuws John de Jong niet geheel content met rol Marcel Brands, verbazing over...

John de Jong niet geheel content met rol Marcel Brands, verbazing over ESPN gesprek Brands

2903
0

Marcel Brands en John de Jong zijn in september als algemeen diecteur en technisch directeur goed uit elkaar gegaan, heet de algehele lezing te zijn.

Dat blijkt wellicht toch wat anders te liggen. Uit het grote interview met Voetbal International en het Eindhovens Dagblad blijkt dat er toch wat onvrede is bij John de Jong over sommige zaken. Het wrange maar ook tegenstrijdige zit hem volgens John de Jong in het feit dat hij persoonlijk verantwoordelijk werd gehouden en niet de voltallige directie. “Ik geloof oprecht dat Marcel met mij verder wilde en dat hij vond dat ik na een gesprek met de rvc door zou kunnen gaan, om in de maanden daarna het tegendeel te bewijzen. Maar voor mij voelde het heel slecht dat de pijlen na een directiebesluit alleen op mij werden gericht en dat niemand daar echt voor is gaan liggen.”

“Ik ben rustig gebleven”, verwijst De Jong tegenover Voetbal International naar het directie-overleg van 6 september. “De andere twee directieleden had Marcel kennelijk een dag eerder al ingelicht. Vond ik vrij vreemd, maar goed. Ik ben naar huis gegaan, heb het laten bezinken.”

“Op 8 september, de dag van Bodø/Glimt, ben ik onverwachts naar kantoor gegaan”, vervolgt De Jong. “Ik heb de directie nog een keer bij elkaar geroepen en nog één keer gevraagd: Wij hebben toch samen als directie het besluit genomen Cody niet te verkopen en plannen te maken het financieel recht te trekken? Dat beaamden ze. Vinden jullie het dan niet heel gek dat nu alle pijlen op mij worden gericht? Toen bleef het stil. Dat wilde ik even zien en horen en toen wist ik eigenlijk genoeg. Ik ben naar huis gegaan.”

Dat Brands niet veel later bij ESPN een ander verhaal heeft opgehangen dan tegen De Jong, gaat er bij de gewezen technische man niet in. De algemeen directeur zei onder meer dat iedereen, onder wie de rvc, tevreden was over de transferwindow. Hij gaf aan dat de rvc al langer niet tevreden was over het functioneren van De Jong en hij zei ook dat het orgaan in de gesprekken voor zijn benoeming als algemeen directeur hem nooit iets over die onvrede had verteld. “Dat Marcel bij ESPN zat, daar was ik verbaasd over. Mij was verteld dat de club niets meer met deze zaak zou doen, omdat ze het zo moeilijk konden uitleggen. Dat bleek toen ook weer. Ik vond het moeilijk het te zien en ernaar te luisteren”, besluit De Jong.


Vorig artikelVan Nistelrooij schept duidelijkheid: ‘Er wordt aan gewerkt, heb er geen nieuws over’
Volgend artikelNewcastle United legt bod van 20 miljoen euro voor Memphis neer bij FC Barcelona

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in