Home Nieuws John de Jong naar kleedkamer Gözübüyük, die zijn deur ruim een uur...

John de Jong naar kleedkamer Gözübüyük, die zijn deur ruim een uur gesloten hield, ook onvrede PSV over toppers

6530
0

De remise in de Kuip kwam zondagavond keihard aan bij de club. Na afloop ging het uiteraard alleen maar over de discutabele strafschop die PSV tegen kreeg.

Het voorval in de 6e minuut van de blessuretijd zal nog lang besproken worden want het heeft indirect en direct veel invloed gehad op de titelrace. Ook technisch directeur John de Jong uitte al eerder zijn onvrede. De Jong begeeft zich na de wedstrijden meestal en eigenlijk altijd, in de bestuurskamers van de diverse stadions maar zondagavond toog de technisch directeur naar de kleedkamer van Gözübüyük. PSV wenste simpelweg een verklaring te ontvangen van de inmiddels veel besproken scheidsrechter. Maar de geplaagde scheidsrechter van dienst bleef daar echter meer dan een uur zitten, meldt het Eindhovens Dagblad. De reden laat zich natuurlijk raden.

De interne onvrede bij PSV is een aantal dagen na de wedstrijd in de Kuip niet minder geworden. Het Eindhovens Dagblad schrijft daarover: ‘Binnen PSV leeft een diepgewortelde frustratie over de manier waarop dit seizoen vanuit de KNVB een aantal dingen is aangepakt. De planning van de toppers en enkele arbitrale beslissingen zijn de Eindhovenaren bijvoorbeeld in het verkeerde keelgat geschoten’, schrijft de krant.

Een ieder weet nog waar de pijlen heenwijzen want PSV – Ajax werd in januari beslist door een bal die al dan niet over de zijlijn was geweest. Daarnaast werden de topwedstrijden tegen Feyenoord en Ajax in de eerste seizoenshelft drie dagen na een Europa League-speelronde ingepland.

De krant gaat verder en spreekt over dat waar Toon Gerbrands nu juist altijd tegen ageert; het zoeken of aanhalen van excuses. ‘Dat Ajax daarmee opzichtig is bevoordeeld, spreekt niemand bij PSV uit. In Eindhoven weet de leiding dat dan extern de Calimero-kaart wordt getrokken en wil men ook niet de indruk wekken overal excuses voor te zoeken. Trainer Roger Schmidt meent dit seizoen niettemin goede gronden te hebben om te klagen’, vervolgt het regionale krant. ‘De relatie met de KNVB en het scheidsrechterskorps is daarbij danig bekoeld’, besluit de krant over de huidige stand van zaken.


Vorig artikelEinde tijdperk in zicht: Van ‘Schmidt heeft gefaald’ tot ‘PSV is niets opgeschoten onder Schmidt’
Volgend artikelPSV lijkt vol voor Quinten Timber te gaan, interesse in Sangaré én Gutierrez neemt toe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in