Home Nieuws John de Jong licht niet geheel logische keuze voor Zahavi toe: ‘Een...

John de Jong licht niet geheel logische keuze voor Zahavi toe: ‘Een echte goalgetter’

3795
0

PSV heeft het vertrek van Sam Lammers opgevangen met het aantrekken van Eran Zahavi.

De transfer past eigenlijk niet helemaal in de filosofie van de club maar technische man John de Jong is er maar wat blij mee. PSV is doorgaans geen club die investeert in oudere spelers zonder restwaarde én ook de jeugd een kans wil geven. In dat kader was het logischer geweest Joël Piroe door te schuiven maar Schmidt’s wil is wet komende twee seizoenen en dus kiest John de Jong voor Zahavi. De ervaring die de Israëlische spits mee zich mee brengt, kan de jonge groep van Schmidt zeker op weg helpen.

Feit is ook dat voor de Israëliër geen transfersom in de boeken behoeft te worden genoteerd en er dus geen afschrijvingen hoeven plaats te vinden. De spits zal normaal gesproken over twee seizoenen ook geen waarde meer vertegenwoordigen. Hopelijk gaat het zich vertalen in een karrenvracht aan doelpunten en twee landstitels, waarmee de spits dan achteraf bezien juist wel zijn waarde zou hebben gehad.

De Jong licht de transfer toe. “Eran is een echte goalgetter met een geweldig trackrecord en voegt ervaring aan onze jonge selectie toe. Wij hebben een aantal hele goede, maar ook nog steeds erg jonge aanvallers. We staan aan de vooravond van hopelijk een heel druk seizoen, met veel internationale wedstrijden. Een brede selectie met meerdere opties zijn absoluut noodzakelijk om onze doelstellingen te bereiken”, aldus een opgetogen John de Jong.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here