Home Nieuws John de Jong langer bij PSV

John de Jong langer bij PSV

405
0

PSV en John de Jong zijn overeengekomen dat de samenwerking voorgezet gaat worden in de vorm van een nieuw contract.

De club is erg tevreden over het functioneren en presteren van John de Jong. De huidige periode, waarin club en technisch manager de samenwerking verder zullen gaan continueren, lijkt op de periode waarin Marcel Brands steeds meer en meer onder druk kwam te staan over zijn functioneren bij PSV.


Ook in die periode wist PSV niet top te presteren maar was de insteek van de directie en RvC om de rust te bewaren en de ingeslagen weg te vervolgen. Die handelswijze werd uiteindelijk beloond met een periode vol successen en grote uitgaande transfers. Voor Brands betekende het tevens dat er belangstelling ontstond van grote Europese clubs.

John de Jong is bij PSV nog niet zover en zal de komende twee seizoenen daadwerkelijke seizoenen van de waarheid gaan ervaren want de td van de club moet gaan presteren. Althans, de door hem gekozen trainer en aangekochte spelers zullen het voor de Jong moeten gaan doen. Zo werkt het nu eenmaal in de wereld van het topvoetbal.

Vanuit die invalshoek bekeken blijft het opmerkelijk dat een nog steeds redelijk onervaren technisch manager hoofdverantwoordelijk is voor het gehele technische beleid van de club. Een deel van de achterban is in ieder geval nog steeds niet bepaald enthousiast over het functioneren van de technisch manager.

Zo aan het einde van seizoen 2020-2021 gaan PSV en John de Jong de samenwerking in ieder geval voortzetten. Dat zei clubwatcher Marco Timmer van Voetbal International vrijdagavond bij PSV TV.

“Hij voelt het vertrouwen en vindt het leuk. Hij ziet ook dat waar hij mee bezig is geweest dit seizoen langzamerhand zijn vruchten af begint te werpen”, aldus Timmer. “PSV wordt nu tweede en dat is conform het budget, maar daar is hij natuurlijk niet tevreden mee. Ze zijn nu iets aan het bouwen, maar tevreden zijn ze nog niet. Volgend jaar moet deel twee volgen en dan moet er ook een prijs gewonnen worden. Zo simpel is het.”


Facebook Comments