Home Nieuws John de Jong kijkt tevreden toe: De wisseling van de wacht doet...

John de Jong kijkt tevreden toe: De wisseling van de wacht doet PSV goed

315
0

Tevreden keek John de Jong zondagmiddag toe vanaf het ereterras van het Philips Stadion.

De Jong leek ook te beseffen dat de wissels opnieuw boekdelen spraken maar dat de Duitse coach nu eenmaal doet wat hij vindt dat er moet gebeuren. De Jong heeft dan ook alle vertrouwen in Roger Schmidt en weet dat het goed zit met de Duitser aan het roer.


In een uitgebreid interview met de NOS zegt de Jong dat het voor PSV goed is geweest dat er een volledig nieuwe technische staf is. “Een nieuwe kijk en een nieuwe frisse blik op de selectie en de spelers. En een nieuwe speelwijze en nog een aantal dingen”, aldus De Jong.

Door de komst van Roger Schmidt hebben spelers als Teze en Boscagli stappen gemaakt. “Het is echt een start vanaf nul. Iedereen wordt met een andere blik bekeken en dat is denk ik goed voor PSV geweest deze zomer. Er is nu een nieuwe trainer en hij probeert een nieuwe speelwijze er in te brengen. Dat is iets anders dan dat we gewend waren en dat gaat goed.”

De Jong kijkt met een goed gevoel terug op afgelopen transferperiode. “We hebben denk ik een positieve transferwindow gehad. We hebben kwaliteit kunnen toevoegen en ook wat ervaring. We hebben natuurlijk de baan open gehouden voor jonge talenten en jonge spelers die bij PSV doorbreken. Die combinatie zit er nu wel in.”

PSV wacht een rustig winterperiode verwacht de technische baas van de club. “Het zal zeker minder worden dan afgelopen zomer”, antwoordt hij daarop. “Het is nog wat onvoorspelbaar in deze tijd, maar ik verwacht niet dat er veel staat te gebeuren.”

Hoe zit het met de interesse vanuit Rome. De Jong zegt er weinig over, behalve: “Ik kan er over kwijt dat er alleen geïnformeerd is en that’s it”, aldus de rustig achteroverleunende technische baas van de club tegen de NOS. PSV wacht een paar rustige weken.


Facebook Comments