Home Nieuws John de Jong gaat voor bijzonder voetbal: ‘Bij PSV houden we van...

John de Jong gaat voor bijzonder voetbal: ‘Bij PSV houden we van een bepaalde manier van voetballen’

502
0

PSV is erg blij met het vastleggen van de eerste en enige kandidaattrainer Roger Schmidt.

John de Jong licht toe wat het plan is met de vooraanstaande Duitse trainer, die voor twee seizoenen heeft getekend. Schmidt staat voor bijzonder voetbal en houdt van pressing spelen, met het uitoefenen van constante druk naar voren. Schmidt wil de baas zijn op het veld. PSV is anno 2020 als club toe aan een duidelijk speelplan met een duidelijke visie. Thuiswedstrijden zoals recent tegen Feyenoord, waarbij PSV ruim 35 minuten inzakt op eigen helft, zijn onder Schmidt waarschijnlijk uit den boze.


‘Roger stond bovenaan onze lijst en we zijn er ontzettend blij mee dat hij voor PSV gekozen heeft’, zegt John de Jong op PSV.nl. ‘Als club ga je op zoek naar een trainer die past in het profiel dat je met elkaar hebt opgesteld. Bij PSV houden we van een bepaalde manier van voetballen. We willen graag de baas zijn op het veld. Roger denkt daar hetzelfde over. In mijn tijd als scout heb ik zijn Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen vaak zien spelen. Dat maakte telkens weer indruk op me’, zegt de Jong over de vooruitstrevende speelwijze.

‘De energie waarmee die ploegen op zoek gingen naar het doel van de tegenstander, dat is echt mooi om te zien’, vervolgt De Jong. ‘Roger heeft de dubbel gewonnen met Red Bull Salzburg , de nationale beker in China en werd met Bayer Leverkusen derde en vierde in de Bundesliga. Hij heeft ervaring in de Champions League, kortom een zeer aansprekend cv. Daarnaast zijn we hier bij PSV heel erg van het samenwerken. Bij PSV willen we elkaar helpen. Dat zit ook in de werkwijze van Roger opgesloten’, aldus een opgetogen John de Jong over de nieuwe hoofdtrainer.


Facebook Comments