Home Columns John de Jong en Marc Overmars kunnen elkaar feliciteren en complimenteren inzake...

John de Jong en Marc Overmars kunnen elkaar feliciteren en complimenteren inzake Ihattaren en Onana

32455
0

Er lagen deze zomer wat diverse maar ook complexe transferdossiers op de bureaus van de technisch directeuren John de Jong en Marc Overmars.

Beide clubs treffen elkaar zondagmiddag in de Johan Cruijff Arena. Alle transferdossiers werden afgelopen zomer met succes afgewikkeld maar het woord succes is niet op ieder dossier van toepassing geweest als het over het generen van winst en transfergelden gaat.


Het transferdossier van Mo Ihattaren is er immers eentje geweest van de lange adem, vele irritaties maar ook een dossier van vermoeiende gesprekken, analyses en vele praatsessies. Kortom, Mo Ihattaren was onhoudbaar geworden voor PSV. Die conclusie heeft de club getrokken. Dus geen toekomstige miljoenentransfer en miljoenenwinst in het dossier Ihattaren.

De rust is bij beide clubs alweer even daar, hoewel er in Amsterdam nog een heikele kwestie op de planken ligt. Wie is eerste keeper en wie wordt eerste keeper? Remko Pasveer heette goed gekeept te hebben dinsdagavond maar kreeg louter ballen op zich afgevuurd bij de doelpogingen van Dortmund. Andre Onana is de veel betere van de twee opties maar Onana kiest voor schimmigheid rondom zijn persoon.

Als het aan Marc Overmars ligt speelt Andre Onana geen minuut meer voor Ajax. De technisch directeur voelt zich gepiepeld door Onana en zijn management en Overmars heeft natuurlijk meer dan gelijk. Hoogst onfatsoenlijk is het om als geschorste keeper een salarisverhoging te weigeren en vervolgens niet in te gaan op contractverlenging van de club die jouw salaris door weet te betalen in een periode dat je door eigen toedoen geschorst bent.

Een transfervertrek uit Amsterdam dreigt, zoals een transfervrij vertrek van Mo Ihattaren ook dreigde. Op de burelen van zowel het Philips Stadion als de Johan Cruijff Arena heeft men op een zeker moment de conclusie getrokken dat een transfervrij vertrek dan maar het logische gevolg gaat worden. Of Ten Hag ook de lijn van Overmars gaat volgen in het niet meer laten spelen van de opstandige en oneerlijke keeper valt nog te bezien maar Overmars wenst namens Ajax in ieder geval niet meer om de tafel te gaan zitten met Onana of zijn zakelijke gevolg. Die insteek valt te prijzen; Ajax heeft simpelweg de eerdere aanbieding voor Onana ingetrokken.

PSV en Ajax lieten met het beleid rond Mo Ihattaren en Andre Onana zien dat beide clubs baas in eigen huis zijn en baas in eigen huis blijven. Dat beleid verdient in de voetbaljungle anno 2021 eigenlijk een groot compliment. John de Jong en Marc Overmars kunnen elkaar in de transferdossiers van Mo Ihattaren en Andre Onana in ieder geval feliciteren en complimenteren.