Home Nieuws Johan Derksen: Van Breukelen achter ontslag Mark van Bommel en benoeming Schmidt

Johan Derksen: Van Breukelen achter ontslag Mark van Bommel en benoeming Schmidt

2327
0

Het ligt inmiddels alweer ruim drie maanden achter ons maar opnieuw werd het inmiddels roemruchte ontslag van Mark van Bommel aangehaald.

Johan Derksen stelde namelijk dat hij denkt dat Hans van Breukelen de reden is dat Mark van Bommel is ontslagen bij PSV. De ex-hoofdredacteur van Voetbal International sprak onlangs met Gerbrands.

Derksen weet dat Toon Gerbrands juist niet van Van Bommel af wilde. “Ik heb sterk de indruk dat Van Breukelen achter het ontslag van Van Bommel zit”, zegt Derksen bij Veronica Inside. Derksen denkt ook dat Van Breukelen achter de komst van Roger Schmidt zit.

“Toon Gerbrands heeft de schuld gekregen van het ontslag van Van Bommel, maar hij is er drie keer voor gaan liggen toen van hogere hand het geluid kwam dat het tijd werd dat hij ontslagen werd. Van Bommel weet ook dat Gerbrands hem intern heel erg verdedigd heeft, maar de raad van commissarissen heeft gezegd dat het onhoudbaar was en hij eruit moest.”

Derksen denkt dat Van Breukelen de man is die Van Bommel weg wilde hebben. Van Breukelen is bij PSV voor de tweede keer in zijn carrière lid van de rvc.

“Van Breukelen is de enige met voetbal-knowhow. Hij wilde van Van Bommel af. Het is ook geen toeval dat Schmidt de nieuwe man is. Toen Van Breukelen op een blauwe maandag bij de KNVB werkte wilde hij Schmidt halen als bondscoach. Hij laat zich zien, je hoort hem niet en hij zwaait zelfs niet, maar hij speelt nog wel een rol. Dus mocht Schmidt mislukken, dan is Hans meteen verantwoordelijk.”

Derksen trekt nog meer conclusies. De analist denkt ook dat Van Bommel veel lekte naar de media. “PSV vond Van Bommel een goede trainer, maar ze vonden het het ergste dat hij lijntjes had naar de media. Alles wat binnen PSV speelde kwam bij bevriende journalisten in de krant. Dat vonden ze heel vervelend aan Van Bommel. Ik had vroeger ook m’n vaste klantjes waardoor ik altijd alles wist. Als dank hield je die jongens een beetje uit de wind. Ze deden het ook voor hun eigen veiligheid”, aldus Johan Derksen over het beruchte ontslag van Mark van Bommel.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here