Home Nieuws Johan Derksen opvallend mild voor Roger Schmidt: ‘Mario Götze moet snel plaatsmaken...

Johan Derksen opvallend mild voor Roger Schmidt: ‘Mario Götze moet snel plaatsmaken voor Davy Pröpper’

2619
0

PSV wacht zondagavond de volgende krachtmeting. NEC in Nijmegen is de volgende tegenstander voor PSV nadat het aangeslagen terugkeerde uit San Sebastián.

In het topvoetbal moeten teleurstellingen snel verwerkt worden en dus ging Roger Schmidt vrijdag meteen over tot de orde van de dag. En dat betekent dat de pijlen moeten worden gericht op het zondagavond duel tegen NEC. Niettemin is de kritiek fors te noemen voor Roger Schmidt na de oorwassing en uitschakeling in het noorden van Spanje. PSV was in feite kansloos en dat is een wrange constatering te noemen.

Uiteraard leidde het geheel veel kritiek maar Roger Schmidt lijkt onverstoorbaar en richt daarom de nuchtere blik op de volgende wedstrijd in Nijmegen. De Duitse coach krijgt opvallend genoeg wat bijval vanuit onverwachte hoek. Niemand minder dan Johan Derksen lijkt het daags na de eliminatie in Baskenland voor de Duitse coach op te nemen. Derksen is bepaald geen fan van Schmidt maar de Veronica Inside analist wijst naar de scheidsrechter van dienst als grote schuldige voor het falen in San Sebastián. Derksen vond de scheidsrechter een bepalende rol spelen in de nederlaag van PSV tegen Sociedad en blikt achteraf mild voor Schmidt te zijn in zijn analyse over de toch kansloze nederlaag tegen de Basken.

De belachelijke rode kaart van Sangaré was onderwerp van gesprek alsmede de fout van Erick Gutiérrez. Toch werd er ook gewezen naar de rol van bijvoorbeeld Mario Götze. De Duitse middenvelder was opnieuw bepaald geen steunpilaar en de twijfels rond de middenvelder lijken met de week groter te worden. Aan de tafel der analisten wordt dan ook geopperd om Mario Götze snel plaats te laten maken voor Davy Pröpper. De op dit moment niet fitte middenvelder zou de rol van Götze als geen ander een beter vorm kunnen gaan geven, is de algehele tendens aan de Veronica Inside tafel.

Ondanks de opvallend milde analyse van Johan Derksen over de kansloze uitschakeling van PSV in de Europa League, is Derksen wel van mening dat Roger Schmidt zijn langste tijd in Eindhoven heeft gehad. De analist pleit er dan ook voor om het contract van Schmidt niet te verlengen. Derksen weet dat de PSV directie zeer te spreken is over de Duitse trainer maar het brengt PSV niets, stelt Derksen onomwonden vast.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here