Home Nieuws Johan Derksen en Valentijn Driessen zien Roger Schmidt graag (per direct) vertrekken...

Johan Derksen en Valentijn Driessen zien Roger Schmidt graag (per direct) vertrekken uit Eindhoven

4277
0

Roger Schmidt en PSV lijken op een lijn te zitten over de toekomst van de club voor de volgende seizoenen.

Schmidt had afgelopen weekend een concreet aanbod van Red Bull Leipzig op zak maar de Duitse coach is een man van zijn woord en dus blijft hij voorlopig bij PSV. Het heeft er alle schijn van dat in het land der analisten hier wat weerstand tegen bestaat. Johan Derksen en Valentijn Driessen zijn bepaald geen fan van Roger Schmidt en zijn aanpak bij PSV.

Derksen denkt zelfs dat PSV momenteel enorm twijfelt over wat de club met het contract van Roger Schmidt zou moeten doen en welke koers het zou moeten gaan varen. Schmidt zou hebben aangegeven te willen investeren in nieuwe spelers en dat vindt Derksen nu net een brug te ver gaan gezien alle verhoudingen binnen de club en de reeds gedane investeringen onder Schmidt.

“Maar dan wil hij spelers uitkiezen”, zegt Derksen in Veronica Inside over de Duitse trainer. “Die De Jong, die technisch directeur is, die is denk ik qua personality niet opgewassen tegen Schmidt en ik denk dat Toon Gerbrands helemaal uit zijn hand eet. Dan krijg je dus een Schmidt-elftal.”

Derksen vervolgt: “Daar zadelt hij PSV mee op, maar ook zijn opvolger. Ik vind dat PSV de selectie en de rode draad, technisch gezien, in eigen hand moet houden, want Schmidt is en blijft een passant. Ik denk dat er ook veel redenen zijn om te zeggen: we hebben nu twee jaar het evangelie van Schmidt aangehoord en het heeft ons geen enkele prijs opgeleverd”, aldus Johan Derksen, die klaarblijkelijk niet achter een langere toekomst van Schmidt in Eindhoven staat.

Ook Valentijn Driessen is namens de Telegraaf vrij uitgesproken over Roger Schmidt en zijn toekomst bij PSV. Op de vraag of PSV Schmidt had moeten laten gaan zegt Driessen: ‘De interesse van Red Bull Leipzig in Roger Schmidt was een zegen voor PSV. Makkelijker kom je niet van je coach af’, zegt Driessen, die vervolgens meteen wijst naar Vitesse trainer Letsch als opvolger van Schmidt bij PSV. Letsch zou in de Eredivisie meer indruk maken dan Schmidt, stelt Driessen zonder twijfel vast in de voetbalpodcast van de Telegraaf.

Hans Kraay jr. noemt in gesprek met Derksen een serie aankopen van Schmidt op en dat is nu net tegen het zere been van Derksen, die nooit fan is geweest van Roger Schmidt. Derksen zegt: “Het is principieel al onjuist dat de man zo’n invloed heeft in de samenstelling van de selectie, want je moet een selectie samenstellen die bij de club past en waar een opvolger ook mee uit de voeten kan. En ze komen toevallig ook allemaal uit de Duitse competitie, want daar heeft hij zijn enige netwerk blijkbaar”, aldus Derksen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here