Home Nieuws Johan Derksen: ‘Drommel is geen keeper, hij is een voetballer’

Johan Derksen: ‘Drommel is geen keeper, hij is een voetballer’

1093
0

Johan Derksen is geen fan van doelman Drommel. De VI Vandaag analist begrijpt niets van het keepersbeleid van PSV.

De analist zei eerder bij VI Vandaag dat het Nederlands Elftal een keepersprobleem heeft. Derksen geeft niet hoog op van de kwaliteiten van de beschikbare keepers die van Gaal kan selecteren. ‘Nederland kan niet met Drommel als keeper naar Qatar’, aldus Johan Derksen.

Derksen geeft niet hoog op van de keeperskwaliteiten van Drommel. “Die jongen, Drommel, die zal mij haten. Dat begrijp ik best. Als je voetballer bent en iemand op televisie telkens zegt dat je een slechte keeper bent. Die jongen kan er niks aan doen. Het is PSV dat die fout weer heeft gemaakt.” De wedstrijd in Enschede heeft de positie van Drommel weinig goeds gedaan.

“Drommel is een aardige keeper voor FC Twente, Heracles Almelo of sc Heerenveen”, oordeelde Derksen. “Hij is gewoon geen topper. En dan wordt-ie ook nog een geselecteerd voor het Nederlands elftal. Het is een gemaakte keeper. Moet je eens kijken hoeveel keer in een seizoen hij een tegengoal om de oren krijgt door een persoonlijke fout.” Derksen analyseerde de tegendoelpunten in Enschede en concludeert dat Drommel eigenlijk geen keeper is maar een voetballer. Derksen doelt op de wijze waarop Drommel beweegt onder de lat en steeds maar weer met zijn voeten het verschil probeert te maken in de reddingen die hem ten deel vallen. ‘Drommel is geen keeper, het is een voetballer die is gaan keepen. Het is een gemaakte keeper en dat zie je terug in zijn spel’, aldus een kritische Derksen.

Wim Kieft wijst met name naar het mentale aspect bij Drommel. “Je ziet eigenlijk al vanaf het begin, wanneer hij een fout maakt, en dat zijn er al een paar, dat hij steeds kleiner wordt. Je kan een beetje onzeker zijn, maar Drommel krimpt”, aldus een kritische Kieft. Maandag werd door het Eindhovens Dagblad geopperd dat PSV twee nieuwe keepers aan de selectie wenst toe te voegen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here