Home Nieuws Johan Derksen, die eerdere uitlatingen over Noa Lang overtrof, stelt mening bij:...

Johan Derksen, die eerdere uitlatingen over Noa Lang overtrof, stelt mening bij: ‘Publieksidool’

6233
0

Het nieuwe Eredivisieseizoen staat weer op het punt van beginnen en dat betekent ook dat de verschillende analisten van dienst zich weer vol op het voetbal zullen gaan storten.

Dat geldt natuurlijk ook voor Johan Derksen, die als hij niet op tv verschijnt, toch de spotlights opzoekt. Middels ferme uitspraken haalt hij uiteindelijk alsnog de headlines. Dat lukte gedurende zijn tien weken durende zomervakantie natuurlijk als vanouds want de analist werd een goede maand geleden gevraagd naar zijn mening over Noa Lang.

Soms is het echt beter juist niet naar iemands mening te vragen opdat men weet dat er louter beledigingen uit voort komen. Derksen wist in zijn mening over Noa Lang Özcan Akyol welhaast te overtreffen. Akyol maakte het een maand geleden erg bont door Lang grof te beledigen en de aanvaller te vergelijken met een TBS-patient. Özcan Akyol ging duidelijk een grens over maar een aantal dagen later liet ook Johan Derksen er geen gras over groeien. De analist haalde flink uit naar Lang.

“Qua voetbalkwaliteiten is dat niet te duur”, aldus Derksen over Lang, die vijftien miljoen euro heeft gekost. “Maar je haalt wel een soort borderlinertje binnen. Ik heb hem bij Ajax, FC Twente en Club Brugge gezien. Hij was overal een heel vervelend, irritant ventje die al de vedette uithing. Een lastig jochie. Vervelend reageren tegen medespelers, tegenstanders en scheidsrechters. Echt een beetje een eikeltje.”

Nu de voorbereiding voorbij is en Noa Lang zich meer dan uitstekend presenteert, zowel op het veld als naast het veld, lijkt Derksen toch wat bij te draaien. Derksen ziet dat Peter Bosz PSV naar zijn hand zet en de spelers in de pas laat lopen.

“PSV heeft twee geweldige vleugelspelers. En dat heeft niemand in Nederland”, vertelt Derksen in een video-item van Vandaag Inside. “Die Lang op links. Het is altijd wel hetzelfde wat hij doet, maar ondanks dat gaat er altijd veel gevaar van hem uit. En die nieuwe jongen Isaac Babadi is natuurlijk een openbaring. En dan heb je goud in handen met een kopsterke spits.”

Derksen richt zich weer tot Noa Lang. “Ik hoop dat Nederland zich niet zo massaal aan Lang gaat ergeren, dat hij massaal uitgekotst wordt. Want die neiging heeft hij een beetje, een tikkeltje irritant. Maar als hij zich normaal gedraagt wordt het een publieksidool. Maar daar is hij tot op heden nog nooit in geslaagd”, aldus Derksen, die in onderstaande video lijkt bij te draaien in zijn mening over Noa Lang.


Vorig artikelBakayoko onderwerp van gesprek | Naast PSG en Napoli ook twee Premier League-clubs met interesse
Volgend artikelAnalisten balen van Ramalho én Benítez maar genieten van Isaac Babadi, die op weg is naar Jong Oranje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in