Home Nieuws Johan Derksen, de enige tegenstander van Marcel Brands

Johan Derksen, de enige tegenstander van Marcel Brands

5864
0

De Raad van Commissarissen van PSV krijgt dezer dagen veel complimenten over het snelle handelen en daarmee aantrekken van Marcel Brands.

De nieuwe algemeen directeur gaat de huidige algemeen directeur per juni 2022 vervangen. Ook de achterban van de club is zeer te spreken over het aantrekken van boegbeeld Marcel Brands. Vanuit de media klinkt dan ook niets dan lof door voor de kwaliteiten van Marcel Brands. Links en rechts vallen nog wel geluiden te noteren dat Brands terdege moet beseffen dat hij vanaf juni de club ook moet vertegenwoordigen als het over andere zaken dan voetbaltechnische zaken gaat.

Marcel Brands kan de borst natmaken, denkt onder meer PSV Watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld. Wijffels spreekt zich uit over Brands en dicht de bestuurder veel kwaliteiten toe. Wijffels zegt tevens dat Brands per juni ook naar buiten moeten treden als het over Corona beleid, veiligheids- of supporterszaken of ‘Me Too beleid’ gaat, in de vorm van het zogenaamde grensoverschrijdende gedrag. Toch is Wijffels zeker enthousiast over de bestuurder Marcel Brands en zijn kwaliteiten.

Eigenlijk geldt alleen Johan Derksen als tegenstander van de benoeming van Marcel Brands als nieuwe algemeen directeur van PSV. Derksen sprak maandagmiddag met Gerbrands. Daarover zegt Derksen: “Toon heeft twaalf jaar AZ gedaan en nu acht jaar PSV. Hij zegt: ik zit hier twintig jaar en ik word straks 65, ik vind het eigenlijk wel mooi geweest”, laat Derksen weten bij VI Vandaag.

De suggestie dat Gerbrands anticipeert op een overstap naar de KNVB of Ajax, wuift de analist weg. “Nee, hij heeft me verzekerd dat hij in Geldrop blijft wonen. Hij neemt geen fulltime baan meer in de voetballerij. Af en toe een interim-periode, daar is hij toe bereid. Maar hij zal niet bij een andere club of organisatie fulltime gaan werken.”

Johan Derksen denkt niet dat dde aanstelling van Marcel Brands bij PSV een succes gaat worden. Derksen licht zijn standpunt toe: “Marcel Brands is totaal ongeschikt voor die functie”, begint Derksen. “Toon vindt hem geschikt en bij PSV zijn ze wel gecharmeerd van hem, maar als iemand niet kan communiceren naar buiten toe, is het Brands. Als technisch directeur kun je in een achterkamertje nog wel de boel regelen. Maar Marcel Brands is geen boegbeeld. Hij heeft nooit wat te melden en als hij wat zegt, klinkt het een beetje ongeloofwaardig”, aldus een kritische Johan Derksen, die daarmee eigenlijk de enige tegenstanders is van de benoeming van Marcel Brands tot nieuwe algemeen directeur van PSV.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here