Home Nieuws Johan Cruijff, 1947 – 2016

Johan Cruijff, 1947 – 2016

31
0

De beroemdste Nederlandse voetballer aller tijden is helaas niet meer onder ons. Een grootse voetballer en een bijzonder mens, over de hele wereld beroemd, bemind en besproken. Afgelopen maandag deelde Cruijff in zijn column in de Telegraaf nog complimenten uit aan PSV voor de manier waarop er tegen Atlético gestreden werd voor de kansen. Cruijff complimenteerde in dezelfde column ook zijn club Ajax nog met de wijze waarop men hier 5 dagen later in Eindhoven van kon profiteren. Ajax, PSV of Feyenoord doet er even niet toe. Johan Cruijff was van ons allemaal en een groots uithangbord van het Nederlandse voetbal. Veel sterkte gewenst aan alle nabestaanden. Johan Cruijff, bedankt voor alle mooie herinneringen, rust zacht…

Enkele mooie en treffende reacties op het overlijden van de man die over de gehele wereld Cruijff Court veldjes liet aanleggen. Ex PSV’er Ruud Gullit tegen De Telegraaf: “Ik sta perplex. Ik dacht dat het beter met hem ging. Nederland heeft een gezicht in de wereld verloren. Hij heeft ons voetbal op de kaart gezet. Verder is hij voor mijn carrière van doorslaggevend belang geweest.”

Voormalig bondscoach Bert van Marwijk: “Ik was en ben een enorm bewonderaar van hem. Ik ben hier stil van, het is zo plotseling. Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor. Ik heb regelmatig tegen hem gespeeld. Dan stond ik als het ware dromend op het veld, zo erg bewonderde ik hem.”

“Tijdens het WK in Zuid-Afrika is hij nog bij ons langs geweest in het teamhotel. Toen heb ik nog lang met hem gesproken. Dat zal ik niet meer vergeten. Je had altijd die discussie over wie nou de beste was: Pelé, Maradona of Cruijff. Voor mij is er nooit een discussie geweest. Cruijff was de compleetste voetballer van allemaal.”

Gary Lineker: Sad to hear that Johan Cruyff has died. Football has lost a man who did more to make the beautiful game beautiful than anyone in history.

De reactie van PSV: “Met grote droefenis heeft PSV deze middag kennis genomen van het overlijden van Johan Cruijff. De voormalig aanvoerder van het Nederlands elftal en algemeen gekend als één van de beste voetballers aller tijden werd 68 jaar. PSV wenst nabestaanden en vrienden veel sterkte en kracht toe bij het verlies.

Onrechtvaardig verlies
Het management van Cruijff maakte afgelopen najaar bekend dat Johan Cruijff aan longkanker leed. In een verklaring die op zijn website te lezen is, staat dat Cruijff op 24 maart in bijzijn van familie in Barcelona overleden is. Algemeen directeur Toon Gerbrands noemt zijn dood een ‘onrechtvaardig verlies’. “Dit komt heel hard aan. Ik dacht eerst: dit kan niet waar zijn. Kort geleden sprak Cruijff nog dat hij met 2-0 voor stond in zijn strijd, maar nu blijkt dat je van deze ziekte niet kan winnen. Daarom voelt dit als een onrechtvaardig verlies. Elke sport heeft boegbeelden die boven alles uitstijgen. Dat is hij in Nederland. Niemand kan tegen hem op.”

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here