Home Nieuws Johan Bakayoko vaart wel bij de kritiek van Bosz: ‘Op Johan heb...

Johan Bakayoko vaart wel bij de kritiek van Bosz: ‘Op Johan heb ik wel het een en ander aan te merken’

1005
0

Twee prachtig doelpunten van Johan Bakayoko hielpen PSV zaterdagavond eenvoudig langs PEC Zwolle. De wedstrijd in Zwolle bleek geen moment een wedstrijd te zijn gezien de krachtsverschillen.

Bakayoko erkende de afgelopen weken zoekende te zijn geweest. “Het was een beetje tegen mijn natuur in, omdat je te veel wil. Het lukt dan niet en gaat in je hoofd zitten. Ik heb mijn twee goals echt aan hem te danken”, klinkt het opgelucht.

Er valt echter nog veel te verbeteren, weet de pas 20-jarige aanvaller als geen ander. “Ik doe nog niet de dingen waarmee ik op mijn best kan zijn. Ik moet ook heel snel leren wat ik moet doen als ik tegen twee man speel, de ruimtes en de momenten herkennen. Het gaat niet altijd goed, maar ik probeer er het beste van te maken.”

Peter Bosz bleek na afloop niet zo blij met het spel van Bakayoko te zijn. Op zijn beurt is de aanvaller daar dan wel blij mee. De jonge aanvaller bekijkt het louter positief. “Daarom staan we eerste. Als we alleen maar positief kijken… we kunnen allemaal voetballen, we moeten kijken naar de dingen die niet goed gaan. Ik vind het wel fijn wanneer je de slechte punten aantoont.”

En dus richtte Bosz na afloop de pijlen op de aanvaller. “Op Johan heb ik wel het nodige aan te merken, dat was niet allemaal even goed. Een heleboel niet zelfs, maar de kopbal was Luuk de Jong-achtig. Hij is nog jong en heeft nog een heleboel te leren, dat ga ik hem eerst zelf vertellen’, aldus Bosz, die niet wilde uitleggen wat hij de Belg dan fout vond doen.

Dat Bakayoko voor het eerst in zes duels weer scoorde, deerde Bosz dan ook niets. ‘Ik kijk ook naar andere dingen, daarin moet een heleboel beter’, zei Bosz, die Bakayoko even verderop daar weer op zag reageren. ‘Zeker, ik doe nog niet de dingen waardoor ik op mijn best kan zijn. Ik moet snel leren met het omgaan met twee tegenstanders, de ruimtes en momenten herkennen en dat soort dingen. Dat is een proces. Het gaat niet altijd goed, maar ik probeer er het beste van te maken’, aldus de Belg in gesprek met de aanwezige media.


Vorig artikelFeyenoord-verdediger Beelen zag transfer naar PSV afketsen omwille van concurrent met slechts 246 speelminuten
Volgend artikel‘Soms is het een beetje oneerlijk dat wij Luuk hebben’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in