Home Nieuws Johan Bakayoko maakt stappen voorwaarts maar lijkt ‘andere’ wedstrijd gespeeld te hebben

Johan Bakayoko maakt stappen voorwaarts maar lijkt ‘andere’ wedstrijd gespeeld te hebben

4098
0

Johan Bakayoko stond enkele weken geleden nog in de belangstelling van de Franse topclub PSG maar is vooralsnog gewoon PSV’er.

De jongeling wisselt goede en interessante momenten af met bijvoorbeeld hopeloos balverlies. Wel beschikt Bakayoko over een enorm potentieel maar kost het simpelweg nog wat tijd alvorens dat potentieel tot volle wasdom zal gaan komen. Op dit moment lijkt de technisch begaafde buitenspeler nog tekort te komen om de vaste rechtsbuiten te zijn. Grote of lastige wedstrijden als tegen Sevilla en FC Utrecht blijken geweldige leermomenten voor de jonge Belg te zijn. Bakayoko maakt duidelijk stappen voorwaarts in zijn ontwikkeling.

Wel heeft het er alle schijn van dat de jonge Belg tegen Sevilla een andere wedstrijd waarnam dan het gros van de fans. Zijn wedstrijdbeleving van PSV – Sevilla lijkt anders te zijn dan die van de gemiddelde PSV fan. Bakayoko vond namelijk dat PSV de nodige kansen wist te creëren in de eerste helft.

In gesprek met ESPN gaf Johan Bakayoko aan teleurgesteld, maar ook tevreden te zijn na de wedstrijd tegen Sevilla. “We hebben kunnen tonen wat wij zijn en hoe wij kunnen spelen. We hebben wilskracht getoond. Dat moesten we in de tweede helft van de vorige wedstrijd al doen en hebben we vandaag recht gezet”, aldus Bakayoko. “We kunnen trots zijn, maar ook teleurgesteld dat we zijn uitgeschakeld.”

PSV werd met name in de slotfase pas gevaarlijk. “We speelden in de eerste helft wel goed en creëerden kansen, maar die maakten we niet af”, zo gaf hij aan. “In de tweede helft maken we ze wel af en dat maakte het verschil.”

Gevraagd werd aan de aanvaller waarom het in de eerste helft nog niet lukte. “Zij speelden heel compact. Zij verwachtten ons en speelden heel sluw. Door onze wilskracht maakten wij het verschil aan het einde. Dat kun je niet negentig minuten doen. Een wedstrijd duurt negentig minuten. Dan moet je eerst investeren en dan aan het einde het resultaat pakken.”

Bakayoko was het eens met de opmerking dat het vooral in de uitwedstrijd mis was gegaan. “Daar maken we individuele fouten en dat mag niet gebeuren op ons niveau. Het is gebeurd. Nu moeten we weer rechtop en op naar de volgende.”


Vorig artikelMist tweevoudig Europacup winnaar PSV daadwerkelijke ambitie?
Volgend artikelPSV – FC Twente: Drie wijzigingen, Fábio Silva start in de basis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in