Home Nieuws Johan Bakayoko blijft ‘hot’ in Engeland | The Liverpool Echo: Liverpool blijft...

Johan Bakayoko blijft ‘hot’ in Engeland | The Liverpool Echo: Liverpool blijft geïnteresseerd in Bakayoko

1088
0

Johan Bakayoko is nog maar net een goed jaar speler van PSV 1 maar heeft zijn naam stevig gevestigd in de internationale voetbalwereld.

Bakayoko werd onder de hoede van Ruud van Nistelrooij contractspeler van het eerste elftal, alsmede international van Belgie. Het gaat dan ook hard met de ontwikkeling van de jonge Belg, die in eigen land als zeer welkome versterking van de nationale ploeg wordt gezien. De oudere internationals kijken maar al te graag om naar de ontwikkeling van de jonge Bayakoko.

Dat resulteert zich weer in het feit dat de jonge Belg zich als een vis in he water voelt bij de Rode Duivels. Dat gevoel wenst Bakayoko niet te verliezen want de vele speelminuten bij PSV doen haar werk weer bij de nationale ploeg.

“Romelu Lukaku is als een grote broer. Samen met Yannick Carrasco was hij een van de eerste spelers die me hartelijk welkom heette bij de nationale ploeg. Lukaku is een echte leider, ook verbaal. Iedereen in de kleedkamer houdt van hem”, aldus Johan Bakayoko die ondanks alle onrust rond zijn persoon geen moment aan een vertrek bij PSV heeft gedacht deze zomer.

Maar ook na 1 september is weer raak met de interesse vanuit de grote clubs uit Europa. Volgens enkele Britse media staan het entourage van Bakayoko nog altijd in contact met zowel de Premier League-clubs Brentford FC als Liverpool. Met name Liverpool wordt genoemd als toekomstig werkgever van Bakayoko. Dat heeft ook van doen met de mogelijke vertrekwens van Mo Salah, die op het punt staat dit seizoen of volgend seizoen een transfer te maken naar een club in Saudi-Arabië.

Bakayoko staat er dan ook erg goed op de Engelse Premier League, waarbij met name Brentford en Liverpool ook op dit moment weer worden gezien als kanshebber om Bakayoko in de loop van dit seizoen of aan het einde van dit seizoen, over te nemen van PSV. The Liverpool Echo meldt dat een langer verblijf van Bakayoko bij PSV af gaat hangen van de prestaties van PSV in de Champions League. De krant uit Liverpool lijkt zelfs over inside-informatie te beschikken door te stellen dat niet kan worden uitgesloten dat Bakayoko en PSV een zelfde traject staan te wachten als rond Cody Gakpo het geval was.

De transfer van Cody Gakpo werd door Liverpool tot in de puntjes voorbereid afgelopen winter en pas een dag voor de uiteindelijke overgang, werd de miljoenentransfer wereldkundig gemaakt. Andere clubs bleken kansloos te zijn voor de handtekening van de aanvaller. The Liverpool Echo weet bovendien te melden dat men bij Liverpool FC de kwaliteiten van Johan Bakayoko dusdanig hoog inschat, dat de opvolging van Mo Salah op termijn een optie zou moeten kunnen zijn.


Vorig artikelDe lach is terug na moeilijke jaren in Parijs en Rome | Wiijnaldum begonnen met trainen bij nieuwe club in Saudi-Arabië
Volgend artikelHet luxeprobleem nadert met rasse schreden | Bosz laat zich uit over de opstelling, die zich niet laat raden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in