Home Nieuws Joey Veerman verrast door uitleg van Makkelie tijdens PSV – Ajax: ‘Tering!’

Joey Veerman verrast door uitleg van Makkelie tijdens PSV – Ajax: ‘Tering!’

4185
0

ESPN heeft beelden vrijgegeven van de manier waarop scheidsrechter Danny Makkelie zondag de wedstrijd tussen PSV en Ajax beleefde. Een belangrijk moment tijdens de wedstrijd, is de reanimatie van een supporter op de tribune.

Na een half uur spelen legde scheidsrechter Danny Makkelie het spel stil vanwege een reanimatie op de tribune. Nadat deze succesvol was verlopen, zo’n vijf minuten na het onderbreken van de wedstrijd, konden beide ploegen verder.

Makkelie kreeg via zijn oortje ingefluisterd dat er werd gereanimeerd op de tribune. “Even voor jullie beeld: er wordt gereanimeerd op de tribune. Iedereen zegt nu: ‘Stop het spel! Stop het spel’”, gaf vierde man Erwin Blank door. Makkelie nam het bevel vrij snel over en besloot het duel na een half uur spelen stil te leggen.

“Ik had in eerste instantie niet in de gaten wat er aan de hand was, maar zag wel het publiek het gebaar maken dat de wedstrijd moest worden gestopt”, aldus Makkelie. “Dat is een buitengewoon mooi signaal. Zij onderkenden dat er iets ernstigs aan de hand was.”

“Ik kreeg van mijn vierde man Erwin Blank door dat er een reanimatie was gestart op de tribune”, vertelt de scheidsrechter. “Uiteraard stop je dan de wedstrijd, omdat het veel impact heeft op het publiek dat daar in de buurt zit. Het is ingrijpend om te zien. We hebben in ieder geval medici toen de kans gegeven om adequaat in te grijpen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Op de beelden van ESPN is ook te zien dat Makkelie in gesprek is met Joey Veerman over de reanimatie. De scheidsrechter geeft aan de middenvelder van PSV de reden voor het stilleggen van de wedstrijd door.

Veerman gin er eerst vanuit dat de wedstrijd was gestopt omdat voorwerpen op het veld gegooid zouden zijn, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. Hij schrok toen hij hoorde dat er sprake was van een hartstilstand. “Tering!”


Vorig artikelEl Ghazi lijkt opnieuw op ramkoers te geraken met FSV Mainz 05
Volgend artikelINSIDE PSV | Comeback excellerend PSV vanuit andere cameraposities in beeld gebracht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in