Home Columns Joey Veerman, soms verstrikt tussen passie en frustratie | Kan Veerman de...

Joey Veerman, soms verstrikt tussen passie en frustratie | Kan Veerman de Europese top aan?

749
0

Soms zit het leven van een profvoetballer vol tegenstrijdigheden. Joey Veerman kan hier deze dagen flink over meepraten.

Terwijl hij zijn plek op het internationale podium van de Champions League probeert te veroveren, lijkt zijn verleden bij Volendam een beetje frustratie op te roepen. Het lijkt een eeuwigheid geleden dat Veerman zijn voetbalroots in Volendam ontwikkelde. Echter, de recente gebeurtenissen daar hebben een donkere schaduw geworpen. “Geen gevoel meer bij Volendam”, zo luidde zijn verklaring onlangs. Het warme gevoel dat hij ooit koesterde voor de club lijkt verdwenen.

Echter, de frustraties reiken verder dan zijn oude nest. Bij PSV heeft Veerman nog niet altijd het ritme en de vorm te pakken die van hem verwacht wordt. Zo is hij niet tevreden met zijn huidige rol en hij zou meer aan de bal willen zijn. Bosz gebruikte Veerman tegen The Eagles even op een andere positie omwille van het ontbreken van Schouten.

Bosz zag het begin stroef verlopen. Een middenvelder van zijn kaliber, die zowel een verdedigende als een aanvallende impuls kan geven, zou inderdaad meer betrokken moeten zijn.

Zo zou er gesteld kunnen worden dat het wellicht éénmalige experiment van Bosz met Veerman mislukte? Te midden van deze professionele tumult, is er een lichtpuntje in Veerman’s leven. Zo is hij aardig te spreken over zijn ervaringen met het vaderschap. Ondanks de drukte en de uitdagingen neemt hij de tijd voor persoonlijke momenten, zoals de gezamenlijke momenten met zijn vrienden en kind. Veerman geniet optimaal van het vaderschap.

Wat de toekomst ook in petto heeft voor Veerman, één ding is zeker: hij is een talent dat nog veel te bieden heeft, zowel binnen als buiten het veld. Zijn banden met Volendam kunnen op dit moment bekoeld zijn, en zijn huidige situatie bij PSV kan soms een bron van frustratie zijn, maar zijn potentieel is onmiskenbaar. Geregeld krijgt Veerman van analisten als Mario Been en Kees Kwakman vele complimenten toebedeeld. Zijn directie uitspraken na afloop van een wedstrijd, blijken vaak ‘gouden tv’ te zijn. Wie herinnert zich niet de uitspraken van de verloren wedstrijd PSV – Rangers FC? Pure frustratie over de uitschakeling won het van realisme. Even leek Veerman verstikt tussen passie en frustratie.

Het is te hopen dat Joey Veerman snel een manier vindt om zijn capaciteiten optimaal te benutten. Een topwedstrijd tegen Sevilla in het Philips Stadion zou daartoe kunnen gaan bijdragen. Het zou een win-winsituatie zijn voor zowel de speler als de club. Wat Volendam betreft, alleen de tijd zal leren of de bruggen echt zijn verbrand of dat er een pad naar verzoening mogelijk is.

Wat wel duidelijk is, is dat Joey Veerman’s voetbalreis nog lang niet voorbij is. Het wordt tijd voor een Europese glansrol voor Joey Veerman, te beginnen tegen Sevilla FC en RC Lens. Die in totaal vier duels zullen gaan bepalen of Joey Veerman de Europese top aan zou kunnen.


Vorig artikelXavi Simons: ‘Niet gemakkelijk om bij PSV te vertellen dat ik zou vertrekken’
Volgend artikelItaliaanse topclub ziet in Bella-Kotchap directe versterking

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in