Home Nieuws Joey Veerman richt zich tot Oranje-collega’s met gesprekken over Peter Bosz

Joey Veerman richt zich tot Oranje-collega’s met gesprekken over Peter Bosz

733
0

Joey Veerman waande zich afgelopen week in een omgeving waar Europees topvoetbal samen weet te komen maar de realiteit lijkt toch wat anders te zijn, ondervond de middenvelder in Zeist.

Het is onrustig en rommelig in en rond Oranje. Joey Veerman zal zich zijn debuut bij Oranje anders hebben voorgesteld dan hij ervaren heeft. Desalniettemin is en blijft een debuut nu eenmaal een debuut en dus was Veerman na afloop opgetogen na zijn eerste interland, waarin hij een splijtende pass op de scorende Wijnaldum gaf.

Ondertussen blijft het bij PSV niet bepaald stil. PSV presenteerde Peter Bosz als nieuwe trainer en dat zorgt voor enthousiasme bij Joey Veerman. De middenvelder volgt de ontwikkelingen op en rond de Herdgang op de voet en wordt enthousiast van het feit dat Peter Bosz de scepter gaat zwaaien bij PSV.

“Ik heb het allemaal ook gelezen, ja”, reageerde Veerman in De Grolsch Veste na de troostfinale tussen Nederland en Italië. Veerman denkt bij Bosz vooral aan het behalen van de Europa League-finale met Ajax in 2017. “Een aardige prestatie”, zei hij, om vervolgens aan te geven dat hij erg uitkijkt naar de samenwerking met de trainer, die PSV veel moet gaan brengen komende jaren.

Veerman kent Bosz nog nauwelijks en dus gebruikte hij zijn dagen op de KNVB Campus in Zeist ook om informatie in te winnen bij zijn ploeggenoten. Onder anderen Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt speelden onder Bosz bij Ajax en Veerman stelde beide internationals de nodige vragen over Peter Bosz. Het maakt de middenvelder nog enthousiaster de samenwerking aan te gaan.

“De verhalen die ik van hen heb gehoord waren heel positief. Hij wil er veel voetbal inbrengen, dus dat is voor mij wel top. En je hoort ook over hoog druk zetten en voetballen op de helft van de tegenstander. Dat wil ik ook.” Met Bosz sprak Veerman zelf nog niet. “In principe ziet hij me 10 juli op de club en als hij me eerder wil spreken, kan hij me altijd bellen”, zei de Volendammer.

Voor de 24-jarige middenvelder wordt seizoen 2023-2024 zijn tweede volledige seizoen bij PSV. Inmiddels is er al wat zilverwerk binnengehaald. De Volendammer won met PSV twee keer de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal.


Vorig artikelSimons en Veerman genieten bij Oranje maar coach, teamgenoten én aanvoerder krijgen er door heel Europa van langs
Volgend artikelHarde woorden voor Ronald Koeman rond toebedeelde rol Xavi Simons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in