Home Nieuws Joey Veerman nu echt stevig in de spotlights | Telegraaf analisten begrijpen...

Joey Veerman nu echt stevig in de spotlights | Telegraaf analisten begrijpen niets van Ronald Koeman

2351
0

PSV beleefde zondagmiddag een prima generale voor de bekerfinale tegen Ajax. Afgetekend won PSV met 3-0 van de landskampioen.

Onder toeziend oog van diverse prominenten als bondscoach Ronald Koeman, rekende PSV eigenlijk eenvoudig af met de ploeg van Heitinga. Man van de wedstrijd heet eigenlijk Joey Veerman te zijn, in de wetenschap dat Xavi Simons eigenlijk standaard iedere wedstrijd de man van de wedstrijd is.

De bondscoach zag in het Philips Stadion een aantal Oranje-internationals door het ijs zakken in het Philips Stadion. Aan Ajax-zijde welteverstaan. Een ieder heeft kunnen zien dat de WK gangers Klaassen en Taylor geenszins aanspraak mogen maken op een voor- dan wel eindselectie van welke bondscoach dan ook.

Bij NOS Studio Voetbal ging Ronald Koeman zondagavond in op het middenveld van Oranje. Kenneth Taylor en Davy Klaassen werden met de grond gelijk gemaakt door de diverse tafelgasten. Vervolgens noemde de bondscoach de namen van spelers die voor Oranje in aanmerking kunnen gaan komen. Tijjani Reijnders, Jordy Clasie, Teun Koopmeiners, Mats Wieffer, Marten de Roon en toch Kenneth Taylor werden benoemd door Koeman. Veel PSV fans maar ook fans van andere clubs, begrepen niets van de uitspraken van Ronald Koeman.

Koeman noemde namelijk niet de naam van Joey Veerman, die juist een zeer goede wedstrijd speelde tegen Ajax. Koeman krijgt daarom kritiek te verwerken van de diverse Telegraaf analisten. Valentijn Driessen en Mike Verweij vinden het vreemd Joey Veerman niet werd benoemd. “Maar Koeman noemde een hele rits middenvelders, maar de naam die niet viel was Joey Veerman”, zegt Verweij in de Kick-off Podcast van De Telegraaf.

“En dat vond ik echt absurd, want vorige keer gaf hij ook aan dat hij eerst Jordy Clasie had gepolst”, gaat Verweij verder. “Toen kwam Joey Veerman alsnog, maar die moest wijken vanwege kipkerrie-gate. Koeman ziet het niet zo zitten in Joey Veerman en dat vind ik sowieso al onbegrijpelijk, zeker na zondag. Xavi Simons speelde heel erg goed, maar ik vond Veerman de beste man aan PSV-zijde.”

Ook Valentijn Driessen vindt dat Koeman niet langer om Veerman heen kan. Ook Driessen zou Veerman meteen selecteren. “Zondag liet hij zien erbovenuit te kunnen steken in een Nederlandse topwedstrijd. Dan hoor je ook bij het Nederlands elftal te zitten. Zoveel goede middenvelders hebben we ook niet”, aldus Driessen.


Vorig artikelOok Ruud Gullit keek met stijgende verbazing naar PSV – Ajax: ‘PSV voetbalt beter dan Ajax’
Volgend artikelPSV fans staan open voor terugkeer Andrés Guardado naar Eindhoven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in