Home Nieuws Joey Veerman grote spil in problemen rond Van Nistelrooij en staf, Van...

Joey Veerman grote spil in problemen rond Van Nistelrooij en staf, Van Nistelrooij stond open voor transfer Veerman

122194
6

PSV verloor in augustus 2022 kansloos thuis met 0-1 van Rangers FC en na afloop kreeg Joey Veerman meteen een microfoon onder zijn neus geduwd.

De vragen en gegeven antwoorden konden in twee helften worden gesneden. Veerman haalde uit naar het niveau van Rangers FC en naar Ruud van Nistelrooij. ‘Dat wij van dit Rangers hebben verloren is een schande. Zij kunnen er helemaal niets van’, luidde zijn eerste emotionele reactie na de 0-1. Maar Veerman zei nog iets. ‘Dit is niet mijn beste positie’, zei de middenvelder over de keuze die Ruud van Nistelrooij maakte voor de return. Een dag later zat Veerman bij Van Nistelrooij op kantoor.

Is het ooit nog goed gekomen tussen beide tegenpolen? Van Nistelrooij, maniakaal in zijn beleving van topsport, doorzetter pur sang en er alles aan willen doen. Veerman, een totaal ander karakter en op een andere manier gedreven dan de opgestapte coach. Wel kreeg Veerman afgelopen maanden de nodige complimenten van de trainer, over de stappen die hij maakte. Eerder dit seizoen, net na de winterbreak, zat Veerman op de bank want de middenvelder werd het kind van de rekening bij Van Nistelrooij, die feitelijk niet tevreden was over de prestaties van de Volendammer. Rond die periode keerden er ook enkele spelers te zwaar terug van het winterreces en de vetpercentages bleken niet op orde te zijn. Hier is één en één wellicht twee.

Veerman herpakte zich en gaf zelf aan dat hij zijn vak anders wist te beleven dan voorheen. Ook begon de middenvelder uit Volendam met krachttraining. Het heeft er alle schijn van dat Joey Veerman een grote spil in de problemen rond de technische staf is. Volgens Voetbal International waren Van Nistelrooij en technisch directeur Earnest Stewart het niet eens over Joey Veerman.

Bij het doorlichten van de selectie voor volgend seizoen zaten Van Nistelrooij en Stewart voor ’95 procent’ met elkaar op één lijn maar over Joey Veerman niet. Van Nistelrooij lijkt geen groot fan te zijn van Veerman, die er in zijn ogen niet het maximale uithaalde.

‘Bij een goed bod op Veerman had Van Nistelrooij er geen probleem mee als de Volendammer, die ook sfeerbepalend is in de kleedkamer, zou vertrekken – terwijl de clubleiding juist een team om hem en Xavi Simons heen wilde bouwen’, schrijft Voetbal International. De andere stafleden Fred Rutten en André Ooijer waren het niet eens met het feit dat Veerman korte tijd op de bank werd gezet door Van Nistelrooij. Ook Veerman behoorde naar verluidt tot de groep die zich tot de directie wist te richten.


Vorig artikelZo kijkt Ronald Koeman naar de onverwachte beslissing van Ruud van Nistelrooij
Volgend artikelZo groot is Van Nistelrooij in Europa: United fan vraagt om ontslag Ten Hag | ‘Who is Arne Slot?’

6 REACTIES

 1. Het zijn aannames
  De pers heeft ook bij Feyenoord geprobeerd onrust te kweken wbt Arne slot , niet gelukt!!!
  Nu bij psv met veerman , hij is al veroordeeld terwijl niemand echt weet hoe t zit maar er zogenaamd als 1e over te schrijven….een zeer kwalijke zaak vd pers. Zeer kwalijk

 2. Tja, veerman is nooit de schuldige. Dat was bij vol3ndam en Heerenveen ook al zo.
  Hij is in zijn hoofd altijd de beste

 3. Die Veerman is in korte tijd uitgegroeid tot een heel vervelend ventje. En als ie nou super goed was ..

 4. Ik ben niet verrast in de houding van Veerman, ik korte tijd geeft deze speler arrogante interviews, want hij voelt zich snel miskend! Hij mag niet gewisseld worden, hij voelt zivh de Grootte Man bij PSV en vind van zichzelf dat hij een vaste plaats moet krijgen in het Nederlands elftal!

 5. Uitgaande van de juistheid is het zo dat Veerman zich belangrijker vindt dan PSV als hij na een paar dramatisch wedstrijden terecht gepasseerd wordt is het de fout vd Trainer nooit Veerman
  Het is een eng mannetje
  Clubs zijn gewaarschuwd neem Veerman en De Jong nooit onder contract
  Van die andere huilebalk ben ik niet zeker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in