Home Nieuws Joey Veerman heeft verdedigend nog stappen te zetten: ‘De voorbereiding werkt mentaal...

Joey Veerman heeft verdedigend nog stappen te zetten: ‘De voorbereiding werkt mentaal door’

3305
0

Joey Veerman is aan zijn eerste volledige voorbereiding bij PSV bezig. De middenvelder uit Volendam kwam in de winterstop over van Heerenveen.

Zijn eerste half jaar in Eindhoven is een succes geworden. Moeiteloos wist hij zich aan te passen aan het niveau en ook assists en doelpunten werden ‘gewoon’ geleverd. Hoe dan ook, de voorbereiding is niet zijn meest favoriete periode. Veerman is op zijn zachts gezegd geen groot fan van de voorbereiding. De 23-jarige middenvelder zegt ook dat al het fysieke werk dat verricht moet worden om topfit aan de start van het seizoen te beginnen, mentaal zelfs ‘een beetje door werkt’.

In gesprek met Voetbal International laat Veerman weten dat hij niet gelukkig wordt van deze tijd van het jaar met de zware en lange trainingen. “Als je vijf weken vakantie hebt gehad, is het lekker om weer bij elkaar te komen. Maar ik denk dat er geen enkele speler is die de voorbereiding leuk vindt”, zegt hij tegen het weekblad.

PSV watcher Marco Timmer zag Veerman aan het werk in Duitsland en constateerde dat het wel goed zat met zijn aanvallende spel maar dat er verdedigend nog wel wat werk aan de winkel is voor Joey Veerman. Oftewel, het omschakelen zou beter moeten, concludeerde Marco Timmer eerder deze week in weekblad VI en in de Podcast Skiete Willy.

Veerman gaat verder en legt uit waarom hij niet zo veel met de voorbereiding heeft. “Je moet veel fysiek werk doen en je speelt geen enkele wedstrijd die er echt om gaat. Dat werkt mentaal wel een beetje door. Ik denk niet dat dit aan mij ligt, dat vindt denk ik iedereen”, aldus Joey Veerman, die zich kan gaan richten op de positie van linkermiddenvelder achter Cody Gakpo of als één van de twee zogenaamde nummers tien in het systeem met één controlerende middenvelder.

PSV gaat onder van Nistelrooij terug naar het vertrouwde 4-3-3, met de punt naar achteren. Zo zal Ruud van Nistelrooij zijn elftal willen laten spelen, waarbij of Guti of Sangaré de controlerende middenvelder zal zijn.


Vorig artikelPSV bindt ook veelbelovend toptalent langer, jonge verdediger is PSV dankbaar na blessure
Volgend artikelPSV presenteert derde tenue | Terug naar briljant blauw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in