Home Nieuws Joey Veerman glundert na debuut én na wereldpass op Wijnaldum

Joey Veerman glundert na debuut én na wereldpass op Wijnaldum

1553
0

Italië heeft Nederland in rouw gedompeld door met 2-3 te winnen in Enschede. Oranje krijgt veel te veel tegendoelpunten te verwerken.

Dat is naast een gebrek aan inzet de algehele conclusie na de Final Four van de Nations League. Een heel zwakke eerst helft van Oranje kwam het elftal van Koeman niet meer te boven. In de eerste helft begon Nederland dusdanig dramatisch aan de wedstrijd, dat Ronald Koeman na afloop even leek te denken op te zullen gaan stappen.

In de tweede helft ging het iets beter en bleek Nederland – Italie voor Joey Veerman een hoogtepunt te zijn geworden in zijn carriere. De middenvelder uit Volendam mocht namelijk zijn debuut maken voor Oranje.

Koeman begon de tweede helft met de nodige wissels. Wijnaldum, Weghorst en Bergwijn vervingen Lang, Geertruida en Malen en zodoende kwam er wat nieuwe energie in de ploeg. Verder was het kommer en kwel maar trakteerde Veerman de fans op een echte wereldpass, dwars door de defensie van de Italianen. De iets opgeleefde Wijnaldum scoorde uit de steekpass van Veerman de 2-3. Nederland ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar kansen kwamen er niet meer.