Home Nieuws Joey Veerman en Jordan Teze lijken zich op te kunnen maken voor...

Joey Veerman en Jordan Teze lijken zich op te kunnen maken voor speelminuten in Faro

871
0

Joey Veerman en Jordan Teze bevinden zich momenteel in Faro waar Oranje de laatste interland van 2023 zal gaan afwerken.

Joey Veerman ontving afgelopen weekend lovende kritieken na zijn korte maar goede invalbeurt tegen Ierland. Veerman liet meteen zien waar hij toe in staat is door strakke passes te geven en het spel te verdelen. Er bestaat een kans dat beide PSV’ers minuten gaan maken in Faro tegen Gibraltar, getuige de uitspraken van Ronald Koeman over de opstelling tegen de voetbaldwerg.

Ook AD-journalist Maarten Wijffels verwacht dat het Nederlands elftal met een andere spelers zal starten tegen Gibraltar.

“Wat je merkt nu Oranje zich al geplaatst heeft voor het EK, is dat allemaal clubcoaches gaan bellen en een beetje druk uitoefenen dat de grote kanonnen gespaard blijven”, begint Wijffels in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad.

“Stel je bent Klopp, dan wil je absoluut niet dat Cody Gakpo en Virgil van Dijk ergens tegen Gibraltar, als de kwalificatie al gespeeld, nog een blessure oplopen.”

“Geblesseerd raken op een knollenveld in Gibraltar tegen een tegenstander die er niks van kan, dat is wel een beetje een schrikbeeld”, vervolgt de journalist. “Clubcoaches drukken Koeman wel op het hart, van: pas op mijn spelers. Dus ik verwacht flink wat wisselingen dinsdag.”

Wijffels gaat verder: “Misschien spelen er zelfs wel elf anderen. Thijs Dallinga, Calvin Stengs, Joey Veerman, misschien zelfs Jordan Teze wel. Voor Dallinga is het natuurlijk een prachtig moment om zo’n jongen voor de eerste keer in het Nederlands elftal te kunnen zien. Het zal geen enorme graadmeter zijn, maar toch”, besluit AD-journalist Maarten Wijffels.


Vorig artikelNog één resterende interland: ‘Zit hem dwars dat mensen liever Luuk de Jong in Oranje hebben’
Volgend artikelTwente maakt zich op voor komst PSV: FC Twente-watcher waarschuwt PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in