Home Nieuws Joey Veerman en Jerdy Schouten op de troon gehesen: ‘Een genot om...

Joey Veerman en Jerdy Schouten op de troon gehesen: ‘Een genot om naar te kijken’

2550
0

Na PSV – Rangers bleek ook de winst in Waalwijk indruk gemaakt te hebben op diverse analisten. Wekelijks wordt er door De Telegraaf een elftal van de week opgesteld en daarin blijken Joey Veerman en Jerdy Scouten al meteen belangrijke spelers geworden te zijn.

De 34 rapporteurs van De Telegraaf verkiezen aan het eind van dit seizoen de Voetballer van het Jaar en winnaar van de Gouden Schoen. Wekelijks stelt één van hen zijn elftal van de week samen. Deze speelronde bleek Bart Latuheru de rapporteur van dienst te zijn. Latuheru genoot van Joey Veerman en steekt dat niet bepaald onder stoelen of banken maar ook Jerdy Schouten kan op veel complimenten rekenen.

“Jerdy Schouten van PSV staat rechts centraal. Ik vond hem heel goed spelen. Hij is heel bepalend voor het ritme van PSV in het naar voren spelen, met snelle, offensieve passing. Daarbij staat hij verdedigend ook z’n mannetje. Tegen RKC in de Eredivisie kan hij als middenvelder natuurlijk achterin spelen, maar het bleek dat het ook tegen Rangers kon. Dat komt omdat om hem heen alles goed georganiseerd is en hijzelf best goed kan verdedigen, een aardige lengte heeft en op inzicht voor heel veel intercepties zorgt. In balbezit is hij de rust zelve”, aldus Latuheru.

“Joey Veerman van PSV was weer een genot om naar te kijken tegen RKC. Op de manier waarop Peter Bosz wil spelen in balbezit, is hij natuurlijk een ideale speler. Ik denk dat hij onder Bosz nog meer aan zijn spel zal toevoegen, omdat Schouten nu als lage spelmaker kan worden gebruikt”, aldus Latuhera over Veerman.

“Dan kan hij op de rand van de zestien zo vier of vijf keer per wedstrijd in scoringspositie komen en nog meer goals maken met zijn geplaatste schoten, zoals zaterdag tegen RKC”, besluit Bart Latuheru.

De beide hoofdrolspelers gaven na de wedstrijd tegen RKC aan dat ze beiden een topweek achter de rug hebben. In enkele dagen tijd scoorde de ploeg van Peter Bosz negen doelpunten waarbij het spel zeer aantrekkelijk was. Zowel Joey Veerman als Jerdy Schouten vertelde in onderstaande video genoten te hebben van afgelopen week. Veerman gaf aan uit te kijken naar het spelen van nog meer wedstrijden met Jerdy Schouten in de basisopstelling.


Vorig artikelDramatische week Rangers na nederlaag tegen Celtic, Schotse media zijn 5-1 in Eindhoven niet vergeten
Volgend artikelHans Kraaij ziet nu al de beste speler van de Eredivisie: ‘Die loopt bij PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in