Home Nieuws Joey Veerman de twijfels voorbij: ‘Ik denk nu wel dat die vraagtekens...

Joey Veerman de twijfels voorbij: ‘Ik denk nu wel dat die vraagtekens zo langzamerhand weg zijn’

540
0

Joey Veerman staat na enkele maanden inmiddels wel zijn mannetje in de selectie van Roger Schmidt.

De middenvelder pendelt nog wel tussen de bank en de basis onder meer omwille van het wisselbeleid van Roger Schmidt. Na de min of meer blunder tegen FC Kopenhagen in de thuiswedstrijd tegen FC Kopenhagen, wat meteen de 1-3 opleverde, leek Veerman even bestemd voor de bank. Nu Cody Gakpo enkele weken out zal zijn, is een basisplaats voor Veerman tegen Fortuna Sittard welhaast een zekerheid.

Het gaat ook nog weleens over de zwakke punten van Veerman. De middenvelder scoort, geeft assists en bezit een geweldige voorwaartse passing maar zou verdedigend meer zijn mannetje kunnen staan. Inmiddels vindt Veerman dat hij voldoende bewezen heeft ook bij balverlies zijn mannetje te staan. De Volendammer merkt dat zijn verdedigende kwaliteiten vaak onderwerp van gesprek zijn.

“Het klopt, ik ken die geluiden ook en af en toe heb ik daar met de beelden erbij ook een gesprekje over met de trainers”, zegt Veerman tegen Voetbal International. “Bij Heerenveen was het zo dat je gewoon met zijn allen in de zone goed druk gaf. Maar bij PSV is het zo dat degene die het meest dichtbij staat erop knalt. We pakken zo veel meer ballen af dan ik gewend was bij Heerenveen. Dat is ook logisch, het hoort bij een topclub.”

Veerman denkt inmiddels dat hij de twijfels wel heeft weggenomen sinds zijn transfer, al beseft hij dat hij onder een vergrootglas ligt nu hij bij PSV in the picture staat. “Ja, het is al wel een paar keer gezegd. Alleen denk ik nu wel dat die vraagtekens zo langzamerhand weg zijn.”

Roger Schmidt vindt dat Veerman zich snel aanpast heeft in Eindhoven. “Kleine details zoals positionering of onderdeel zijn in de gegenpressing. Joey is ook een goede balveroveraar, slim in het kiezen van het juiste moment om de bal van achteren te stelen. Ik denk dat hij dit allemaal nu brengt. Ik ben niet verrast dat hij ook dit aspect beheerst, maar het was wel een beetje een vraagteken.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here