Home Nieuws Joey Veerman: ‘Als ik het daarmee eens ben, dan ben ik arrogant’

Joey Veerman: ‘Als ik het daarmee eens ben, dan ben ik arrogant’

2544
0

Joey Veerman is bezig aan een ijzersterk seizoen bij PSV.

Onder trainer Peter Bosz is de 25-jarige creatieveling een zekerheidje in de basiself. Veerman erkent dat de komst van Bosz naar PSV het beste is wat hem kon overkomen.

“Ik vind hem gewoon een heel goede trainer”, zegt hij tegenover De Telegraaf. “Hij is duidelijk. En dat is bij een topclub ontzettend belangrijk. In het veld weet iedereen precies wat hij in welke situatie moet doen.”

Veerman laat weten dat Bosz ook buiten de lijnen enorm helder is. “Ik werd tegen Ajax in de rust gewisseld en een dag later legde hij uit waarom hij dat deed.”

Bosz liet tijdens het gewonnen duel met Ajax (5-2) weten zich te storen aan bepaalde gebaren van Veerman. De Volendammer wil daar nog wel wat over kwijt. “In de pers werd de indruk gewekt dat het om mijn gebaartjes ging bij balverlies van een ploeggenoot. Ten eerste bedoel ik daar nooit ’Jezus, jij kan er echt niks van’ mee, maar baal ik dat ik de bal niet krijg.”

“Ten tweede maakte Peter Bosz me om een heel andere reden duidelijk dat ik niet met mijn armen moet gaan staan zwaaien. Hij vindt dat ik in zulke gevallen een seconde mis om snel om te schakelen. Overigens ben ik al een tijd bezig mijn gedrag aan te passen, want bij Heerenveen was mijn frustratie nog veel beter zichtbaar.”

Veerman krijgt ook de stelling voorgelegd dat PSV de voorsprong van zeven punten op naaste achtervolger Feyenoord niet meer gaat weggeven. “Het liefst zou ik deze stelling overslaan, want als ik ’eens’ zeg, ben ik arrogant.”

“En antwoord ik ’oneens’, dan heb ik te weinig geloof”, geeft Veerman aan. “Als ik echt moet kiezen, doe dan maar ’eens’. Er komt nu een lastige maand aan. Maar ik vind dat we het vertrouwen moeten uitstralen dat we kampioen kunnen worden en we staan er heel goed voor. Laat ik het zo zeggen: ik snap dat mensen ons als favoriet zien.”


Vorig artikelSchouten weet niet te imponeren in tweede Oranje-interland: ‘Was een beetje teleurgesteld’
Volgend artikelWordt FC Twente overschat? ‘PSV banger voor De Grolschveste dan voor FC Twente’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in