Home Nieuws Joel Piroe wordt na 40 doelpunten in de zware Engelse Championship bewierookt...

Joel Piroe wordt na 40 doelpunten in de zware Engelse Championship bewierookt door Engelse media

2659
0

De transfer van Joel Piroe is voor Championshipclub Swansea City een schot in de roos gebleken.

In de zomer van 2021 maakte Joel Piroe voor slechts één miljoen euro de transfer van PSV naar Swansea. Een groot succes mag dat inmiddels wel genoemd worden. Inmiddels heeft de spits veertig doelpunten in de Championship op zijn naam staan en is de Britse pers lyrisch.

Aanpassingsproblemen zijn er geenszins geweest. Piroe begon meteen met scoren en is daar niet meer mee opgehouden. Inmiddels staat de teller op 40 doelpunten, een prachtig aantal voor een nog niet eens heel ervaren spits zonder Eredivisie ervaring. Tal van Premier League clubs dingen naar zijn diensten. Heeft PSV de spits niet te vroeg afgeschreven dan wel verkocht?

Afgelopen weekend was het weer raak voor de spits. In het duel met Preston North End van afgelopen weekend, wist Piroe de 1-0 en de 4-2 te maken. Hierdoor komt zijn seizoenstotaal op achttien doelpunten in de Championship, de zware Engelse zogenaamde tweede klasse onder de Premier League.

De Britse kranten zijn dan ook lovend over de 23-jarige aanvaller. Zo kreeg hij een 9 van Wales Online. “Hij finishte koeltjes van dichtbij en bezorgde Swansea een droomstart. In de eerste helft kwelde hij de defensie van Preston. Wat een speler is hij”, aldus Wales Online.

Tegenover de clubkanalen gaf Piroe aan dat zijn doel voor dit seizoen is om wederom twintig doelpunten te halen. “Iemand zei tegen me dat het lang geleden is dat een Swansea speler twee seizoenen achter elkaar twintig doelpunten maakt. Als spelers is het leuk als je dingen doet die nog niet of misschien al een tijdje niet zijn gedaan, het is een klein stukje geschiedenis en het zijn leuke dingen om achter je naam te hebben”, aldus Piroe.


Vorig artikelOntvangst Bergwijn in Eindhoven | Hoe gaat Bergwijn ontvangen worden door PSV fans?
Volgend artikelJaap van Baar spreekt | PSV lijkt miljoenen euro’s en grof te gaan investeren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in