Home Nieuws Joel Piroe trots na Europese doelpunten: ‘Ik wil mezelf in het team...

Joel Piroe trots na Europese doelpunten: ‘Ik wil mezelf in het team knokken’

332
0

De ene spits vertrekt en de andere staat alweer klaar. Het is het effect van een simpelweg goede jeugdopleiding waar talent talent weet op te volgen.

Joel Piroe was de natuurlijke opvolger van Sam Lammers en doet dat wat Lammers hem voor deed. PSV incasseerde 10 miljoen voor het één jarige contract van Lammers en schoof Piroe door, nadat eerst Zahavi in het tijdperk Schmidt bij PSV de kans krijgt als eerste spits.


Joël Piroe stond er donderdagavond, zoals hij er ook in Friesland stond. De spits was in gesprek met Fox Sports blij met zijn debuut voor PSV in de basis.

“Ik hoorde het vandaag pas tijdens de bespreking. De trainer had daarvoor nog niets gezegd, dus het was de hele tijd afwachten”, aldus Piroe. “Toen ik het echt las, dacht ik echt dat ik het moest laten zien. Ik was zeker niet gespannen. Ik voelde gewoon een extra vorm van energie en was zo gebrand om te spelen.”

De spits moest in de wedstrijd lang wachten op zijn kans maar zag dat hij toch belangrijk kon worden. “De hele tijd was het net niet of werd er net een andere keuze gemaakt”, zo gaf hij aan. “Toen ik Adrian met die bal zag, was het precies dezelfde loopactie zoals we dat ook al vaak op de training hebben gedaan.”

Piroe koos er afgelopen zomer bewust voor om bij PSV te blijven. “Zeker in het begin wist ik dat ik het vooral moest doen met invalbeurten. Zo wil ik me gewoon in het team knokken. Concurrentie is gewoon goed vind ik. Ik heb ook wel vertrouwen in mezelf. Ik speel al een heel lange tijd voor PSV en dan werk je echt naar dit moment toe. Als je er dan bent, moet je soms geduld houden en er weer in groeien.”


Facebook Comments Box