Home Nieuws Joël Drommel realistisch over zijn jaar als eerste doelman bij PSV |...

Joël Drommel realistisch over zijn jaar als eerste doelman bij PSV | ‘Af en toe spreek ik met een mental coach’

451
0

Dankzij, of beter gezegd mede dankzij Joël Drommel, won PSV de bekerfinale van Ajax.

PSV bleek in de Rotterdamse Kuip ook net als vorig seizoen de beter ploeg te zijn maar verder was het geheel natuurlijk een armzalige finale, waarbij een opvallend detail is dat de Amsterdamse opponent pas na aanvang van de strafschoppen voor het eerst op doel wisten te schieten.

Gedurende de 120 minuten voetbal lukte het Ajax geen enkele keer een schot tussen de palen te produceren. Het gescoorde doelpunt van Steven Bergwijn bleek een halve voorzet dan voor-assist te zijn richting niemandsland en verder schoot dezelfde Bergwijn nog op de paal in de tweede helft. Oftewel, PSV had met een kansloos Ajax van doen in de tweede bekerfinale op rij.

En dus werd doelman Drommel de held van PSV. Of misschien toch de Portugese spits Silva, want heel veel spectaculairs hoefde Drommel niet te laten zien in de finale na de zeer geringe weerstand van tegenstander Ajax. Positief gesteld kunnen we voorzichtig concluderen dat het bekerseizoen van Drommel de voorzichtige wederopstanding bleek te zijn van de eerder zo geplaagde doelman.

Het is Drommel zeker gegund en we zijn dan ook benieuwd waar de doelman volgend seizoen speelt. Wil de nog altijd jonge doelman niet liever gewoon blijven, om voor zijn kansen te gaan in het Philips Stadion? In gesprek met PSV spreekt Drommel in onderstaande video openlijk over zijn twee jaar bij PSV, over zijn mindere prestaties onder de lat in zijn eerste jaar en over de mental coach die hij geregeld inschakelt.


Vorig artikelBeoogde nieuwe trainer PSG groot fan van Xavi Simons, Parijse club wankelt en is op zoek naar nieuwe boegbeelden
Volgend artikelThorgan Hazard op weg naar Antwerp FC, beoogd salaris in België lijkt ook voor PSV begrippen betaalbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in