Home Nieuws Joel Drommel kiest voor carrière: ‘Ik ben niet op geld uit’

Joel Drommel kiest voor carrière: ‘Ik ben niet op geld uit’

289
0

De transfer van Joel Drommel naar PSV was een transfer van de lange adem.

Het was voor de hoofdrolspeler zelf een lastige periode, zo herkent hij in gesprek met ESPN. Drommel bleef zijn doel voor ogen houden. ‘Ik kreeg er elke week vragen over”, vertelt Drommel tegen ESPN.


“Natuurlijk hoop je dat het zo snel mogelijk wordt afgerond, want het was al heel snel bekend. Dan wil je dat het snel klaar is en je koppie bij FC Twente kan houden. Nu heeft het even geduurd, dat is vervelend. Maar daar leer je ook weer mee omgaan.”

Drommel weet dat er verschillende bedragen de ronde doen en weet ook maar al te goed dat zonder zijn eigen ‘inleg’ de transferperikelen vermoedelijk nog altijd niet waren afgerond.

Om de transfer mogelijk te maken liet hij een contractueel afgesproken percentage van de transfersom vallen, zo werd eerder bekend. “Ik ben niet iemand die op geld uit is. Ik ben iemand die naar ontwikkeling en naar carrière kijkt. En ik denk dat dit de beste vervolgstap voor mij is.”

Drommel beseft dat PSV nog een goede keeper onder contract heeft staan in de vorm van een huurconstructie met RB Leipzig maar de nieuwe keeper gaat uit van eigen kunnen. “Je gaat naar een nieuwe club, dan begin je weer op nul. Je moet je weer bewijzen en laten zien dat je de nummer één wil worden en wil zijn. Dat geldt voor iedere club.”